220 İlçeye Doğalgaz Projesinin İlk Adımı İscehisar'da Atılacak

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:54, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:54 2953+ kez okundu.
 

220 İlçeye Doğalgaz Projesinin İlk Adımı İscehisar'da Atılacak

Türkiye'de Doğalgazın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında hızla harekete geçen Aksa Doğalgaz, Afyon'un İscehisar ilçesine Modüler RMS-A projesiyle doğal gaz ulaştırıyor. Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kurulacak istasyonlarla toplam 94 ilçeye daha doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyor.

‘Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün en geniş coğrafi alana hizmet veren şirketi’ olan Aksa Doğalgaz, yaklaşan kış mevsimi öncesi, mümkün olan en fazla ilçeye doğal gaza ulaştırma hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Afyon’un İscehisar ilçesine Modüler RMS-A şehir giriş istasyonu ile doğal gaz ulaştırma çalışmalarını tamamlayan Aksa Doğalgaz, 65 bin abonenin yılda 100 milyon metreküp doğalgaz kullandığı Afyon’da yakın dönemde Sandıklı, Şuhut ve Emirdağ olmak üzere üç ilçeye daha doğalgaz ulaştıracak. Türkiye’de bulunan doğalgaz dağıtım istasyonlarının %24’üyle, 31 ilin sınırları içinde yer alan 27 il merkezi ve 135 ilçeye doğalgaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kuracağı 80’i modüler istasyonla olmak üzere, 94 ilçeye daha doğal gaz ulaştırmayı hedefliyor. Aksa Afyon İscehisar istasyonu, Botaş tarafından kabulü yapılarak gaz arzı sağlanan ilk modüler istasyon olması sebebiyle de önem teşkil ediyor. Botaş tarafından tamamen değiştirilen otomasyon şartnamesine uygun olarak yapılan İscehisar istasyonunda kullanılan ve sektörde daha önce uygulaması olmayan endüstriyel bilgisayarlı SCADA modeli, Aksa Grubu iç kaynaklarıyla İngiliz partneri tarafından oluşturuldu. Uluslararası piyasada 20 yıla yakın zamandır kullanılan bu yazılım, Botaş şartnamesine göre altı aylık bir çalışma sonucunda uyarlandı ve son düzenlemeleri teknik ekiplerce Afyon İscehisar’da 10 günlük adaptasyon ve test süreciyle tamamlandı.
Türkiye'de Doğalgazın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında hızla harekete geçen Aksa Doğalgaz, Afyon'un İscehisar ilçesine Modüler RMS-A projesiyle doğal gaz ulaştırıyor. Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kurulacak istasyonlarla toplam 94 ilçeye daha doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyor.

‘Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün en geniş coğrafi alana hizmet veren şirketi’ olan Aksa Doğalgaz, yaklaşan kış mevsimi öncesi, mümkün olan en fazla ilçeye doğal gaza ulaştırma hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Afyon’un İscehisar ilçesine Modüler RMS-A şehir giriş istasyonu ile doğal gaz ulaştırma çalışmalarını tamamlayan Aksa Doğalgaz, 65 bin abonenin yılda 100 milyon metreküp doğalgaz kullandığı Afyon’da yakın dönemde Sandıklı, Şuhut ve Emirdağ olmak üzere üç ilçeye daha doğalgaz ulaştıracak.

Türkiye’de bulunan doğalgaz dağıtım istasyonlarının %24’üyle, 31 ilin sınırları içinde yer alan 27 il merkezi ve 135 ilçeye doğalgaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kuracağı 80’i modüler istasyonla olmak üzere, 94 ilçeye daha doğal gaz ulaştırmayı hedefliyor.

Aksa Afyon İscehisar istasyonu, Botaş tarafından kabulü yapılarak gaz arzı sağlanan ilk modüler istasyon olması sebebiyle de önem teşkil ediyor. Botaş tarafından tamamen değiştirilen otomasyon şartnamesine uygun olarak yapılan İscehisar istasyonunda kullanılan ve sektörde daha önce uygulaması olmayan endüstriyel bilgisayarlı SCADA modeli, Aksa Grubu iç kaynaklarıyla İngiliz partneri tarafından oluşturuldu. Uluslararası piyasada 20 yıla yakın zamandır kullanılan bu yazılım, Botaş şartnamesine göre altı aylık bir çalışma sonucunda uyarlandı ve son düzenlemeleri teknik ekiplerce Afyon İscehisar’da 10 günlük adaptasyon ve test süreciyle tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.