24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı Bakü'de Başladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 3028+ kez okundu.
 

24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı Bakü'de Başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bakü EXPO Merkezi'nde bölgenin en önemli etkinliği kabul edilen fuara SOCAR, TP, BOTAŞ, Tekfen Construction, BP ve Total başta olmak üzere 300'e yakın şirket katılıyor. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı’nın açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aliyev, Azerbaycan’ın petrol ülkesi olduğunu ve ilk petrolün 1846 yılında çıkarıldığını vurgulayarak, “Yeni tarihi belgeler ortaya çıktı ve bu belgeler gösteriyor ki 1846 yılında Azerbaycan’da, Bakü’nün Bibiheybet topraklarında ilk petrol kuyusunda petrol üretilmiştir. Bu yıl biz bu olağanüstü olayı kayıt etmek için o bölgede o eski petrol kuyusunun abidesini yücelttik ve eminim ki Bakü’ye gelen turistler için de bu alan çok büyük ilgi doğuracaktır. Aynı zamanda geçen yüzyılın ortalarında dünya çapında ilk kez denizde petrol Azerbaycan’da Hazar Denizi’nde çıkarıldı. Bu anlamda neredeyse denizde petrol üretiminin vatanı de Azerbaycan, Hazar Denizi.” dedi.   TANAP’IN %72’Sİ TAMAM Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Supsa petrol ve doğalgaz boru hatlarının Azerbaycan’ın en büyük servetleri olduğunu belirten Aliyev, TANAP hakkında da bilgi verdi. TANAP projesinin %72’sinin tamamlandığını söyleyen Aliyev, TANAP’ın gelecek yıl kullanıma açılmasını beklediklerini duyurdu.   “YENİ PROJELERE START VERİLİYOR” Abşeron projesine başlamanın öncelikli hedefleri olduğu söyleyen Aliyev, çalışmaların başladığını ve 350 milyar metreküp gaz kapasitesi olan Abşeron projesinden 2-3 yıl içinde ilk gazı beklediklerini de duyurdu. Aliyev yeni projeler hakkında da konuştu: “Aynı zamanda, paralel olarak ‘Umut’, ‘Babek’ ve sığ sulu projeleri de yürütülmektedir. Eminim ki bundan sonra petrol-gaz alanında projeler Azerbaycan’a daha da büyük fayda getirecek, hem ekonomik kazanç hem de bizim bölgedeki ve dünyadaki rolümüz artacak”   TRUMP’TAN DESTEK MESAJI ABD Başkanı Donald Trump, Bakü’de düzenlenen 24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı’nın katılımcılarına yolladığı mesajda, Güney Gaz Koridoru projesinin hayata geçirilmesine ABD’nin bağlı kaldığını açıkladı. Trump’ın Bakü’de başlayan Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı'nın katılımcılarına yolladığı mesajda, “Azerbaycan ile ortaklık ilişkilerine çok önem veriyorum ve gelişmesini bekliyorum. ABD, Güney Gaz Koridoru projesinin hayata geçirilmesine bağlı kalmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın enerji güvenliği ile ilgili çabalara verilen destekteki önemli rolüne büyük değer veriyorum. Sizlerle işbirliğine hazır olduğumu bildiriyorum” ifadelerine yer verildi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bakü EXPO Merkezi'nde bölgenin en önemli etkinliği kabul edilen fuara SOCAR, TP, BOTAŞ, Tekfen Construction, BP ve Total başta olmak üzere 300'e yakın şirket katılıyor. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı’nın açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aliyev, Azerbaycan’ın petrol ülkesi olduğunu ve ilk petrolün 1846 yılında çıkarıldığını vurgulayarak, “Yeni tarihi belgeler ortaya çıktı ve bu belgeler gösteriyor ki 1846 yılında Azerbaycan’da, Bakü’nün Bibiheybet topraklarında ilk petrol kuyusunda petrol üretilmiştir. Bu yıl biz bu olağanüstü olayı kayıt etmek için o bölgede o eski petrol kuyusunun abidesini yücelttik ve eminim ki Bakü’ye gelen turistler için de bu alan çok büyük ilgi doğuracaktır. Aynı zamanda geçen yüzyılın ortalarında dünya çapında ilk kez denizde petrol Azerbaycan’da Hazar Denizi’nde çıkarıldı. Bu anlamda neredeyse denizde petrol üretiminin vatanı de Azerbaycan, Hazar Denizi.” dedi.

 

TANAP’IN %72’Sİ TAMAM

Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Supsa petrol ve doğalgaz boru hatlarının Azerbaycan’ın en büyük servetleri olduğunu belirten Aliyev, TANAP hakkında da bilgi verdi. TANAP projesinin %72’sinin tamamlandığını söyleyen Aliyev, TANAP’ın gelecek yıl kullanıma açılmasını beklediklerini duyurdu.

 

“YENİ PROJELERE START VERİLİYOR”

Abşeron projesine başlamanın öncelikli hedefleri olduğu söyleyen Aliyev, çalışmaların başladığını ve 350 milyar metreküp gaz kapasitesi olan Abşeron projesinden 2-3 yıl içinde ilk gazı beklediklerini de duyurdu. Aliyev yeni projeler hakkında da konuştu:

“Aynı zamanda, paralel olarak ‘Umut’, ‘Babek’ ve sığ sulu projeleri de yürütülmektedir. Eminim ki bundan sonra petrol-gaz alanında projeler Azerbaycan’a daha da büyük fayda getirecek, hem ekonomik kazanç hem de bizim bölgedeki ve dünyadaki rolümüz artacak”

 

TRUMP’TAN DESTEK MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, Bakü’de düzenlenen 24. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı’nın katılımcılarına yolladığı mesajda, Güney Gaz Koridoru projesinin hayata geçirilmesine ABD’nin bağlı kaldığını açıkladı.

Trump’ın Bakü’de başlayan Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı'nın katılımcılarına yolladığı mesajda, “Azerbaycan ile ortaklık ilişkilerine çok önem veriyorum ve gelişmesini bekliyorum. ABD, Güney Gaz Koridoru projesinin hayata geçirilmesine bağlı kalmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın enerji güvenliği ile ilgili çabalara verilen destekteki önemli rolüne büyük değer veriyorum. Sizlerle işbirliğine hazır olduğumu bildiriyorum” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.