AB Komisyonu'nun Tavan Fiyat Önerisini 'Şaka' Olarak Görüyoruz"

DÜNYADAN 24.11.2022 - 15:32, Güncelleme: 24.11.2022 - 15:32 2811+ kez okundu.
 

AB Komisyonu'nun Tavan Fiyat Önerisini 'Şaka' Olarak Görüyoruz"

Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, AB Komisyonu'nun vadeli doğalgaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulaması önerisinin piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu belirterek bunu "şaka" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, AB Komisyonu'nun vadeli doğalgaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulaması önerisinin piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu belirterek bunu "şaka" olarak değerlendirdiklerini söyledi. Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa bugün Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) enerji bakanları toplantısı öncesinde AB Komisyonu'nun gazda tavan fiyat uygulaması getirilmesini önerisini "şaka" olarak değerlendirdiklerini belirtti. Moskwa, "Bu öneriye ciddiyetle yaklaşmak zor. Aylar öncesinden gaz için fiyat teklifi hazırlayan çoğu ülke de bugün aynı şeyi söyleyecektir. Ciddiye alınmayı bekliyoruz" dedi. Komisyon'un daha önce üye ülkelerden gazda uygulanabilecek tavan fiyat konusunda ve yenilenebilir enerji alanında çözümler üretmesini istediğini kaydeden Moskwa, "Tabii Almanya bu çözüme karşı çıkıyor. AB Komisyonu bugün Avrupa ülkesi vatandaşlarının yanında mı duracak, yoksa Almanya ile gizliden müzakereler yürütmeye devam mı edecek bunun sınavını verecek" şeklinde konuştu. Komisyon önerisinin son dakikada sunulduğunu ve bunların üye devletlerin sunduğu önerilerden tamamen farklı olduğuna dikkat çeken Moskwa, önerilen fiyatın piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Moskwa, "Bugün bu öneriye destek verecek biri olur mu bilmiyorum. Bu bir tartışmanın başlangıcı bile olamaz" dedi. AB Komisyonu geçtiğimiz Salı günü gaz fiyatlarındaki ani ve aşırı artışı önleyecek geçici bir düzenleme yapılmasını teklif etmiş ve vadeli doğalgaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat önermişti 
Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, AB Komisyonu'nun vadeli doğalgaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulaması önerisinin piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu belirterek bunu "şaka" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, AB Komisyonu'nun vadeli doğal gaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulaması önerisinin piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu belirterek bunu "şaka" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa bugün Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) enerji bakanları toplantısı öncesinde AB Komisyonu'nun gazda tavan fiyat uygulaması getirilmesini önerisini "şaka" olarak değerlendirdiklerini belirtti. Moskwa, "Bu öneriye ciddiyetle yaklaşmak zor. Aylar öncesinden gaz için fiyat teklifi hazırlayan çoğu ülke de bugün aynı şeyi söyleyecektir. Ciddiye alınmayı bekliyoruz" dedi. Komisyon'un daha önce üye ülkelerden gazda uygulanabilecek tavan fiyat konusunda ve yenilenebilir enerji alanında çözümler üretmesini istediğini kaydeden Moskwa, "Tabii Almanya bu çözüme karşı çıkıyor. AB Komisyonu bugün Avrupa ülkesi vatandaşlarının yanında mı duracak, yoksa Almanya ile gizliden müzakereler yürütmeye devam mı edecek bunun sınavını verecek" şeklinde konuştu.

Komisyon önerisinin son dakikada sunulduğunu ve bunların üye devletlerin sunduğu önerilerden tamamen farklı olduğuna dikkat çeken Moskwa, önerilen fiyatın piyasa fiyatlarının üzerinde olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Moskwa, "Bugün bu öneriye destek verecek biri olur mu bilmiyorum. Bu bir tartışmanın başlangıcı bile olamaz" dedi.

AB Komisyonu geçtiğimiz Salı günü gaz fiyatlarındaki ani ve aşırı artışı önleyecek geçici bir düzenleme yapılmasını teklif etmiş ve vadeli doğal gaz fiyatında megavat saat başına 275 euro tavan fiyat önermişti 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.