ABD’de Doğalgaz Fiyatlarında Dikkat Çeken Fiyatlama

DOĞALGAZ 26.10.2022 - 09:53, Güncelleme: 26.10.2022 - 09:53 5369+ kez okundu.
 

ABD’de Doğalgaz Fiyatlarında Dikkat Çeken Fiyatlama

ABD'de doğalgaz fiyatları, artan üretimin boru hattı şebekelerini bunaltması ve ılıman havanın tüketimi frenlemesi nedeniyle 2020'den bu yana ilk kez sıfırın altına düştü.

Piyasası oyuncuları, Permian Havzası'ndaki Waha merkezinde ertesi gün teslimatı için gazın Salı günü bir milyon İngiliz termal birimi başına yaklaşık eksi 2 dolara düştüğünü söyledi. Bu, bir hafta önce yaklaşık 5 dolar ile karşılaştırılıyordu. Üreticiler, 2 yıldır gerçekleşmemiş bir şey olarak gazı ellerinden alması için birine fiilen para ödüyorlar. Mevsimsel boru hattı bakımı, ılıman havaların tüketimi azalttığı için bölgenin gaz kanalları ağındaki kısıtlamaları kötüleştiriyor. Küresel arz kesintilerinin ısıtma ve enerji santrali yakıt fiyatlarını yükseltmesi ve ABD ihracatına olan talebi artırmasıyla Amerika'nın gaz üretimi bu yıl rekor seviyeye yükseldi. Uzun süredir ihtiyaç duyduğu Rus ithalatından mahrum kalan Avrupa bile stoklarını yeniledi. Ancak Atlantik'in her iki yakasındaki ülkeler için bir kış gazı krizi riski devam ediyor. ABD'li düzenleyiciler, en soğuk ayları atlatmak için denizaşırı ülkelerden gelen gaza dayanan bir bölge olan Kuzeydoğu'daki kıtlık konusunda uyardılar.
ABD'de doğalgaz fiyatları, artan üretimin boru hattı şebekelerini bunaltması ve ılıman havanın tüketimi frenlemesi nedeniyle 2020'den bu yana ilk kez sıfırın altına düştü.

Piyasası oyuncuları, Permian Havzası'ndaki Waha merkezinde ertesi gün teslimatı için gazın Salı günü bir milyon İngiliz termal birimi başına yaklaşık eksi 2 dolara düştüğünü söyledi. Bu, bir hafta önce yaklaşık 5 dolar ile karşılaştırılıyordu.

Üreticiler, 2 yıldır gerçekleşmemiş bir şey olarak gazı ellerinden alması için birine fiilen para ödüyorlar. Mevsimsel boru hattı bakımı, ılıman havaların tüketimi azalttığı için bölgenin gaz kanalları ağındaki kısıtlamaları kötüleştiriyor.

Küresel arz kesintilerinin ısıtma ve enerji santrali yakıt fiyatlarını yükseltmesi ve ABD ihracatına olan talebi artırmasıyla Amerika'nın gaz üretimi bu yıl rekor seviyeye yükseldi.

Uzun süredir ihtiyaç duyduğu Rus ithalatından mahrum kalan Avrupa bile stoklarını yeniledi. Ancak Atlantik'in her iki yakasındaki ülkeler için bir kış gazı krizi riski devam ediyor. ABD'li düzenleyiciler, en soğuk ayları atlatmak için denizaşırı ülkelerden gelen gaza dayanan bir bölge olan Kuzeydoğu'daki kıtlık konusunda uyardılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.