AB'den 1 Milyon Elektrikli Şarj İstasyonu Talep Edildi

DÜNYADAN 11.02.2021 - 15:28, Güncelleme: 11.02.2021 - 15:28 2768+ kez okundu.
 

AB'den 1 Milyon Elektrikli Şarj İstasyonu Talep Edildi

Avrupa'daki otomobil üreticileri, çevreciler ve tüketici grupları, Avrupa Birliği'nden (AB) 2024 yılına kadar 1 milyon yeni elektrikli otomobil şarj istasyonu kurma hedefi belirlemesini istedi.

Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa Ulaştırma ve Çevre Federasyonu (T&E) ve Avrupa Tüketici Birliği (BEUC), AB Komisyonu'na ortak bir mektup gönderdi. Mektupta, AB Komisyonu'nun iklim, ulaştırma, sanayi ve enerjiden sorumlu üyelerinin alternatif yakıtların altyapısına yönelik yasaları güncellemesi talep edildi. AB'nin, üye ülkelerde elektrikli şarj istasyonu kurulmasına yönelik "hırslı" bir hedef belirlemesinin istendiği mektupta, 2024 yılına kadar 1 milyon, 2029'a kadar da 3 milyon şarj istasyonu hedeflenen yasal ve bağlayıcı mevzuat hazırlanması çağrısı yapıldı. Mektupta, AB'nin ayrıca 2029 yılına kadar 1.000 hidrojen istasyonu kurma hedefi belirlemesi gerektiği de kaydedildi. Avrupa'da elektrikli ve alternatif yakıtlı otomobil satışlarının hızla arttığı vurgulanan mektupta, söz konusu hedeflerin tüketicilere güçlü bir mesaj vereceği belirtildi. AB'de elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir hibrit araçların oluşturduğu ECV grubu otomobillerin 2020 yılındaki satışı 1 milyonu aştı. Böylece 2020'de elektrikli ve hibrit otomobillerin toplam pazardaki payları yüzde 22,4'e çıktı. Halihazırda AB ülkelerinde 220 bin civarında kamuya açık elektrikli araç şarj istasyonu bulunuyor.
Avrupa'daki otomobil üreticileri, çevreciler ve tüketici grupları, Avrupa Birliği'nden (AB) 2024 yılına kadar 1 milyon yeni elektrikli otomobil şarj istasyonu kurma hedefi belirlemesini istedi.

Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa Ulaştırma ve Çevre Federasyonu (T&E) ve Avrupa Tüketici Birliği (BEUC), AB Komisyonu'na ortak bir mektup gönderdi.

Mektupta, AB Komisyonu'nun iklim, ulaştırma, sanayi ve enerjiden sorumlu üyelerinin alternatif yakıtların altyapısına yönelik yasaları güncellemesi talep edildi.

AB'nin, üye ülkelerde elektrikli şarj istasyonu kurulmasına yönelik "hırslı" bir hedef belirlemesinin istendiği mektupta, 2024 yılına kadar 1 milyon, 2029'a kadar da 3 milyon şarj istasyonu hedeflenen yasal ve bağlayıcı mevzuat hazırlanması çağrısı yapıldı.

Mektupta, AB'nin ayrıca 2029 yılına kadar 1.000 hidrojen istasyonu kurma hedefi belirlemesi gerektiği de kaydedildi.

Avrupa'da elektrikli ve alternatif yakıtlı otomobil satışlarının hızla arttığı vurgulanan mektupta, söz konusu hedeflerin tüketicilere güçlü bir mesaj vereceği belirtildi.

AB'de elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir hibrit araçların oluşturduğu ECV grubu otomobillerin 2020 yılındaki satışı 1 milyonu aştı. Böylece 2020'de elektrikli ve hibrit otomobillerin toplam pazardaki payları yüzde 22,4'e çıktı.

Halihazırda AB ülkelerinde 220 bin civarında kamuya açık elektrikli araç şarj istasyonu bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.