AEDAŞ, Bu Yıl Çalışanlarına 22 Bin Saat İSG Eğitimi Verecek

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2020 - 14:22, Güncelleme: 21.05.2020 - 18:09 2441+ kez okundu.
 

AEDAŞ, Bu Yıl Çalışanlarına 22 Bin Saat İSG Eğitimi Verecek

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), 2020 yılı boyunca çalışanlarını 22 bin 160 saat İSG eğitimi ile destekleyecek.

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren ve en  büyük sermayesi ‘yetkin insan kaynağı’ olan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), çalışanlarını tüm zorlu şartlara iş sağlığı ve güvenliği  eğitimleri ile hazırlıyor. 2020 yılı boyunca çalışanlarının tümüne 22  bin 160 saat zorunlu iş güvenliği eğitimi verecek olan AEDAŞ, her bir  çalışanını en az 16 saatlik eğitimle destekleyecek.   Elektrik dağıtım sektörünün çok tehlikeli işler sınıfında olduğuna  işaret eden AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Şirket olarak sıfır  iş kazası hedefi ile yol almakta bunun için çalışanlarımıza düzenli  olarak eğitimler vermekteyiz. Teorik olarak verilen zorunlu iş  güvenliği eğitimlerini, sahaya yönelik teknik eğitimlerle de  destekliyoruz. İş güvenliği ve çalışma mevzuatı ile sağlık konularını  içeren zorunlu eğitimlerin yanı sıra özellikle yüksekte çalışma gibi  sahada yüksek risk faktörü taşıyan alanlarda uyulması gereken iş  güvenliği kurallarını uygulamalı olarak gösteriyor, ardından sınav  yapıyoruz. Sınavda başarılı olamayanlar sahaya çıkamıyor. Ayrıca Müşteri Teknik Hizmetleri birimi çalışanlarımızı müşteri işlemleri ile  ilgili stres ve öfke kontrol yöntemi, motosikletli çalışanlarımızı da  motosiklet güvenlik ekipmanları kullanımı ve önemini kapsayan  eğitimler ile desteklemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.   Korona salgını nedeniyle tüm dünyanın özel bir dönemden geçtiğine  işaret eden Müdüroğlu, virüsle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Valiliklerce belirtilen tedbirleri hızla alarak uygulamaya  başladıklarını da dile getirerek şunları söyledi: “Tüm çalışanlarımıza maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımı yaptık. Tüm çalışanlarımızı hastalık ve hastalıktan korunma yolları konusunda  sürekli detaylı olarak bilgilendiriyoruz. Pandemi nedeniyle tüm sahaya ek görevler verildi. Araçların en çok  temas edilen kısımları günlük kullanımdan önce ve sonra dezenfektan  ile temizleniyor. İşyerinde ve sahada sosyal mesafe kuralına uyma  zorunluluğu var.”
Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), 2020 yılı boyunca çalışanlarını 22 bin 160 saat İSG eğitimi ile destekleyecek.

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren ve en  büyük sermayesi ‘yetkin insan kaynağı’ olan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), çalışanlarını tüm zorlu şartlara iş sağlığı ve güvenliği  eğitimleri ile hazırlıyor. 2020 yılı boyunca çalışanlarının tümüne 22  bin 160 saat zorunlu iş güvenliği eğitimi verecek olan AEDAŞ, her bir  çalışanını en az 16 saatlik eğitimle destekleyecek.

 

Elektrik dağıtım sektörünün çok tehlikeli işler sınıfında olduğuna  işaret eden AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Şirket olarak sıfır  iş kazası hedefi ile yol almakta bunun için çalışanlarımıza düzenli  olarak eğitimler vermekteyiz. Teorik olarak verilen zorunlu iş  güvenliği eğitimlerini, sahaya yönelik teknik eğitimlerle de  destekliyoruz. İş güvenliği ve çalışma mevzuatı ile sağlık konularını  içeren zorunlu eğitimlerin yanı sıra özellikle yüksekte çalışma gibi  sahada yüksek risk faktörü taşıyan alanlarda uyulması gereken iş  güvenliği kurallarını uygulamalı olarak gösteriyor, ardından sınav  yapıyoruz. Sınavda başarılı olamayanlar sahaya çıkamıyor. Ayrıca Müşteri Teknik Hizmetleri birimi çalışanlarımızı müşteri işlemleri ile  ilgili stres ve öfke kontrol yöntemi, motosikletli çalışanlarımızı da  motosiklet güvenlik ekipmanları kullanımı ve önemini kapsayan  eğitimler ile desteklemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Korona salgını nedeniyle tüm dünyanın özel bir dönemden geçtiğine  işaret eden Müdüroğlu, virüsle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Valiliklerce belirtilen tedbirleri hızla alarak uygulamaya  başladıklarını da dile getirerek şunları söyledi: “Tüm çalışanlarımıza maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımı yaptık. Tüm çalışanlarımızı hastalık ve hastalıktan korunma yolları konusunda  sürekli detaylı olarak bilgilendiriyoruz. Pandemi nedeniyle tüm sahaya ek görevler verildi. Araçların en çok  temas edilen kısımları günlük kullanımdan önce ve sonra dezenfektan  ile temizleniyor. İşyerinde ve sahada sosyal mesafe kuralına uyma  zorunluluğu var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler