Ahlatcı Holding, Enerya Enerji’yi Satın Aldı

DOĞALGAZ 12.02.2021 - 20:12, Güncelleme: 12.02.2021 - 20:12 4337+ kez okundu.
 

Ahlatcı Holding, Enerya Enerji’yi Satın Aldı

Ahlatcı Holding, Türkiye'nin en yaygın ikinci özel doğalgaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji AŞ'yi bünyesine kattı.

10 şehirde 30 yıl süreyle doğalgaz dağıtım lisansına sahip, 1 milyon 400 bini aşkın aboneye hizmet veren ve STFA Yatırım Holding bünyesinde faaliyetini yürüten Enerya Enerji AŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Rekabet Kurumu’nun 21-03/29-03 Karar Sayısı ile 14 Ocak 2021 tarihinde onayıyla Ahlatcı Holding bünyesine katıldı. Satın alınma işlemi 6 Şubat Cuma günü atılan imzalarla tamamlandı. Ahlatcı Holding, 4 milyar metreküp yıllık gaz satış hacmine 15 bin km şebeke uzunluğuna sahip olan Enerya Enerji’yi bünyesine katarak enerji dağıtımında mevcut olan Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı illerine, Konya, Karaman, Aksaray, Ereğli, Erzincan, Antalya, Denizli, Aydın, Nevşehir ve Niğde’yi dahil etti. Ahlatcı Holding, Enerya ile birlikte doğal gaz dağıtımında önemli bir atılımla 19 bin 963 km şebeke uzunluğuna sahip olarak pazar payını yüzde 23'e çıkardı.
Ahlatcı Holding, Türkiye'nin en yaygın ikinci özel doğalgaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji AŞ'yi bünyesine kattı.

10 şehirde 30 yıl süreyle doğalgaz dağıtım lisansına sahip, 1 milyon 400 bini aşkın aboneye hizmet veren ve STFA Yatırım Holding bünyesinde faaliyetini yürüten Enerya Enerji AŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Rekabet Kurumu’nun 21-03/29-03 Karar Sayısı ile 14 Ocak 2021 tarihinde onayıyla Ahlatcı Holding bünyesine katıldı. Satın alınma işlemi 6 Şubat Cuma günü atılan imzalarla tamamlandı.

Ahlatcı Holding, 4 milyar metreküp yıllık gaz satış hacmine 15 bin km şebeke uzunluğuna sahip olan Enerya Enerji’yi bünyesine katarak enerji dağıtımında mevcut olan Çorum, Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı illerine, Konya, Karaman, Aksaray, Ereğli, Erzincan, Antalya, Denizli, Aydın, Nevşehir ve Niğde’yi dahil etti.

Ahlatcı Holding, Enerya ile birlikte doğal gaz dağıtımında önemli bir atılımla 19 bin 963 km şebeke uzunluğuna sahip olarak pazar payını yüzde 23'e çıkardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.