“Akaryakıtta Yüzde 40'a Varan Tasarruf Mümkün”

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2019 - 17:02, Güncelleme: 05.09.2019 - 17:02 3255+ kez okundu.
 

“Akaryakıtta Yüzde 40'a Varan Tasarruf Mümkün”

Alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “LPG’li otomobiller benzinli araçlara kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor.” dedi.

Akaryakıt fiyatlarının sürekli artması ile birlikte herkesin  aklına nasıl tasarruf yapabilirim sorusu geliyor. Hal böyle olunca  otomobil yakıtında tasarruf yapmak isteyen araç kullanıcıları daLPG’yi tercih etmeye başladı. LPG’li araçların kapalı otoparklara  alınmasına yönelik çalışmaların başlamasıyla aracını yenilemeyi  planlayanların da öncelikli tercihi haline geldi.   Ayrıca LPG’li  araçların dizel araçlara kıyasla daha karlı olduğunu belirten alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Dizel araçlar ilk satın almadaki fiyat farkını ortalama 250 bin kilometrede amorti edebilirken, LPG’li araçlar dönüşüm  maliyetini yaklaşık 20 bin kilometrede çıkararak kullanıcısını hızlı  bir şekilde kâra geçiriyor. Ayrıca LPG’li otomobiller benzinli  araçlara kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Yani bir araç 100 TL’lik  benzin ile ortalama 250 km yol yaparken, aynı araç 60 TL’lik LPG’li  yakıt ile 250 km yol alıyor.” dedi.   Satın alma ve bakım maliyeti benzinli araçlarla kıyasla çok daha  yüksek olan dizel teknolojisi, binek otomobillerdeki görevini  tamamlayarak yavaş yavaş sahneden çekilmeye başladı. Uzun dönemli  kullanımda ekonomik olma avantajı sunduğu gerekçesi ile tercih edilen  dizel motorlar, akaryakıt fiyatlarının eşitlenmesi neticesinde toplam  sahip olma maliyeti dikkate alındığında, akılcı tercih olmaktan  uzaklaştılar. Önümüzdeki dönemlerde dizel motorlu binek otomobillerin  gerek sıfır km gerekse ikinci el piyasasında satışlarının azalacağı  öngörülüyor. Dizel araç için ayrılan bütçeyi daha yüksek donanıma  sahip benzinli bir araç sahibi olmak ve sonrasında da LPG dönüşümü  yaptırmak için değerlendirmek çok daha avantajlı bir tercih haline  geldi.   Özellikle büyük şehirlerde araç sahibi olmanın bir zorunluluk  halini aldığı günümüzde, aileler aylık yakıt giderlerinin daha az  olması için LPG’li araçları tercih ediyorlar. Alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü,  dizel ve benzin fiyatlarının birbirine yakın seyretmesinin dengeleri LPG lehine değiştirdiğine vurgu yaparak, “Akaryakıt giderinin aile  ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu günümüzde gerek ilk satın alma  maliyeti, gerekse periyodik bakım masrafları çok yüksek olan dizel  otomobil kullanmak artık akılcı bir tercih değil. Otomobiliniz ister15 bin km, isterse 45 bin km ya da daha fazla yol yapsın, her  halükârda LPG’li araç, dizel araca kıyasla çok daha ekonomik. Mazotun  litre fiyatı benzini yakaladı, hatta bir ara geçti. Hesap ortada. Bu  noktadan sonra ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG  kullanmaktır. BRC’li bir araç 20 bin Km olmadan dönüşüm maliyetini  karşılayarak kâr etmeye başlarken, dizelde bu süre 250 bin Km’yi  buluyor. Üstelik LPG dönüşümünü bedavaya getiren kampanyalarımızla  araçlar, sağladığı yüzde 40 tasarrufla dönüşüm taksitlerini de kendisi  ödüyor.” dedi.  
Alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “LPG’li otomobiller benzinli araçlara kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor.” dedi.

Akaryakıt fiyatlarının sürekli artması ile birlikte herkesin  aklına nasıl tasarruf yapabilirim sorusu geliyor. Hal böyle olunca  otomobil yakıtında tasarruf yapmak isteyen araç kullanıcıları daLPG’yi tercih etmeye başladı. LPG’li araçların kapalı otoparklara  alınmasına yönelik çalışmaların başlamasıyla aracını yenilemeyi  planlayanların da öncelikli tercihi haline geldi.

 

Ayrıca LPG’li  araçların dizel araçlara kıyasla daha karlı olduğunu belirten alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Dizel araçlar ilk satın almadaki fiyat farkını ortalama 250 bin kilometrede amorti edebilirken, LPG’li araçlar dönüşüm  maliyetini yaklaşık 20 bin kilometrede çıkararak kullanıcısını hızlı  bir şekilde kâra geçiriyor. Ayrıca LPG’li otomobiller benzinli  araçlara kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Yani bir araç 100 TL’lik  benzin ile ortalama 250 km yol yaparken, aynı araç 60 TL’lik LPG’li  yakıt ile 250 km yol alıyor.” dedi.

 

Satın alma ve bakım maliyeti benzinli araçlarla kıyasla çok daha  yüksek olan dizel teknolojisi, binek otomobillerdeki görevini  tamamlayarak yavaş yavaş sahneden çekilmeye başladı. Uzun dönemli  kullanımda ekonomik olma avantajı sunduğu gerekçesi ile tercih edilen  dizel motorlar, akaryakıt fiyatlarının eşitlenmesi neticesinde toplam  sahip olma maliyeti dikkate alındığında, akılcı tercih olmaktan  uzaklaştılar. Önümüzdeki dönemlerde dizel motorlu binek otomobillerin  gerek sıfır km gerekse ikinci el piyasasında satışlarının azalacağı  öngörülüyor. Dizel araç için ayrılan bütçeyi daha yüksek donanıma  sahip benzinli bir araç sahibi olmak ve sonrasında da LPG dönüşümü  yaptırmak için değerlendirmek çok daha avantajlı bir tercih haline  geldi.

 

Özellikle büyük şehirlerde araç sahibi olmanın bir zorunluluk  halini aldığı günümüzde, aileler aylık yakıt giderlerinin daha az  olması için LPG’li araçları tercih ediyorlar. Alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü,  dizel ve benzin fiyatlarının birbirine yakın seyretmesinin dengeleri LPG lehine değiştirdiğine vurgu yaparak, “Akaryakıt giderinin aile  ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu günümüzde gerek ilk satın alma  maliyeti, gerekse periyodik bakım masrafları çok yüksek olan dizel  otomobil kullanmak artık akılcı bir tercih değil. Otomobiliniz ister15 bin km, isterse 45 bin km ya da daha fazla yol yapsın, her  halükârda LPG’li araç, dizel araca kıyasla çok daha ekonomik. Mazotun  litre fiyatı benzini yakaladı, hatta bir ara geçti. Hesap ortada. Bu  noktadan sonra ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG  kullanmaktır. BRC’li bir araç 20 bin Km olmadan dönüşüm maliyetini  karşılayarak kâr etmeye başlarken, dizelde bu süre 250 bin Km’yi  buluyor. Üstelik LPG dönüşümünü bedavaya getiren kampanyalarımızla  araçlar, sağladığı yüzde 40 tasarrufla dönüşüm taksitlerini de kendisi  ödüyor.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler