Akkuyu NGS İçin Üretilen Kondenser Gömülü Parçaları Gönderildi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2020 - 12:13, Güncelleme: 27.07.2020 - 12:13 2981+ kez okundu.
 

Akkuyu NGS İçin Üretilen Kondenser Gömülü Parçaları Gönderildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için tasarlanan kondenser gömülü parçaları, Rosatom'un makine yapımı bölümü ve Atomenergomash'in bir şirketi olan ZIO-Podolsk PJSC'de üretilerek Türkiye'ye gönderildi.

Rosatom'un Mühendislik Bölümü Atomenergomash ve General Electric'in ortak girişimi olan AAEM LLC'nin, Türkiye'nin ilk nükleer  santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için tasarladığı  kondenser gömülü parçaları, Rosatom'un makine yapımı bölümü ve Atomenergomash'in bir şirketi olan ZIO-Podolsk PJSC'de üretilerek Türkiye'ye gönderildi.   Gerçekleşen bu gönderim, Akkuyu NGS için 'buhar türbini paketinin  ekipman temini projesi' kapsamında AAEM'in gerçekleştirdiği ilk  sevkiyat olma özelliğini taşıyor. 20'den fazla özel parçadan oluşan  ekipman, (toplam parça sayısı 700'ü aşıyor) yaklaşık 17.5 ton  ağırlığında.   Çalışma kapsamında AAEM uzmanları güç hesaplamaları ve 3D  modelleme yaparak temel tasarım belgelerini de yayınladı. Bununla  birlikte uzmanlar, imalat sırasında tasarımcı denetimini de  gerçekleştirdi. AAEM ve ZIO-Podolsk şirketleri Akkuyu NGS için türbin  yapım ekipmanı tedarik sözleşmesi uyarınca kondansatörler, hava  gidericiler, nem ayırıcı yeniden ısıtıcılar, düşük ve yüksek basınçlı  ısıtıcılar tasarlayacak ve üretecek.   AAEM ortak girişim şirketi 2007 yılında General Electric'in (GE) Arabelle buhar türbini teknolojisini kullanarak Rus tasarımlı  geleneksel NGS adalarını donatmak için kuruldu. AAEM 2017 yılından bu  yana, Akkuyu NGS'nin türbin adası için buhar türbin paketinin ekipman  tedarik projesini gerçekleştiriyor.   Türbin adası için buhar türbini tesisinin ana ekipmanı ise, yarı  hızlı Arabelle buhar türbini, dört kutuplu GIGATOP turbo jeneratörü ve  kondenser vakum sistemi ekipmanı da dahil olmak üzere GE Steam Power  tarafından üretilecek. Pompalar, ısı alışverişi ve diğer yardımcı  ekipmanlar da, Atomenergomash şirketleri olan ZiO-Podolsk, CKBM, Ganz, ARAKO, ATM ve CNIITMASH NPO tarafından yapılacak. AAEM tarafından  tasarlanan türbin ada sistemleri, bir bütün olarak ünite çalışmasının  maksimum verimliliğini, güvenilirliğini ve güvenliğini sağlayacak.   Akkuyu NGS projesi, en yüksek güvenlik standartlarına uyan 3+  nesil Rus VVER-1200 reaktör tesisleri ile donatılmış dört güç  ünitesinden oluşuyor. Her NGS ünitesinin elektrik gücü 1200 MW olacak.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için tasarlanan kondenser gömülü parçaları, Rosatom'un makine yapımı bölümü ve Atomenergomash'in bir şirketi olan ZIO-Podolsk PJSC'de üretilerek Türkiye'ye gönderildi.

Rosatom'un Mühendislik Bölümü Atomenergomash ve General Electric'in ortak girişimi olan AAEM LLC'nin, Türkiye'nin ilk nükleer  santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için tasarladığı  kondenser gömülü parçaları, Rosatom'un makine yapımı bölümü ve Atomenergomash'in bir şirketi olan ZIO-Podolsk PJSC'de üretilerek Türkiye'ye gönderildi.

 

Gerçekleşen bu gönderim, Akkuyu NGS için 'buhar türbini paketinin  ekipman temini projesi' kapsamında AAEM'in gerçekleştirdiği ilk  sevkiyat olma özelliğini taşıyor. 20'den fazla özel parçadan oluşan  ekipman, (toplam parça sayısı 700'ü aşıyor) yaklaşık 17.5 ton  ağırlığında.

 

Çalışma kapsamında AAEM uzmanları güç hesaplamaları ve 3D  modelleme yaparak temel tasarım belgelerini de yayınladı. Bununla  birlikte uzmanlar, imalat sırasında tasarımcı denetimini de  gerçekleştirdi. AAEM ve ZIO-Podolsk şirketleri Akkuyu NGS için türbin  yapım ekipmanı tedarik sözleşmesi uyarınca kondansatörler, hava  gidericiler, nem ayırıcı yeniden ısıtıcılar, düşük ve yüksek basınçlı  ısıtıcılar tasarlayacak ve üretecek.

 

AAEM ortak girişim şirketi 2007 yılında General Electric'in (GE) Arabelle buhar türbini teknolojisini kullanarak Rus tasarımlı  geleneksel NGS adalarını donatmak için kuruldu. AAEM 2017 yılından bu  yana, Akkuyu NGS'nin türbin adası için buhar türbin paketinin ekipman  tedarik projesini gerçekleştiriyor.

 

Türbin adası için buhar türbini tesisinin ana ekipmanı ise, yarı  hızlı Arabelle buhar türbini, dört kutuplu GIGATOP turbo jeneratörü ve  kondenser vakum sistemi ekipmanı da dahil olmak üzere GE Steam Power  tarafından üretilecek. Pompalar, ısı alışverişi ve diğer yardımcı  ekipmanlar da, Atomenergomash şirketleri olan ZiO-Podolsk, CKBM, Ganz, ARAKO, ATM ve CNIITMASH NPO tarafından yapılacak. AAEM tarafından  tasarlanan türbin ada sistemleri, bir bütün olarak ünite çalışmasının  maksimum verimliliğini, güvenilirliğini ve güvenliğini sağlayacak.

 

Akkuyu NGS projesi, en yüksek güvenlik standartlarına uyan 3+  nesil Rus VVER-1200 reaktör tesisleri ile donatılmış dört güç  ünitesinden oluşuyor. Her NGS ünitesinin elektrik gücü 1200 MW olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.