Akkuyu NGS’nin İlk Ünitesinin Buhar Jeneratörlerinin Üretimi Tamamlandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2020 - 14:02, Güncelleme: 30.06.2020 - 14:02 2530+ kez okundu.
 

Akkuyu NGS’nin İlk Ünitesinin Buhar Jeneratörlerinin Üretimi Tamamlandı

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi sahilinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk güç ünitesinin 4 buhar jeneratörünün üretimi tamamlandı.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi sahilinde yapımı  devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk güç ünitesinin 4  buhar jeneratörünün üretimi tamamlandı.   Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un mühendislik bölümünün  bir parçası olan Atomenergomash’in makine yapımı bölümü AEM-Teknoloji’nin Volgodonsk’ta yer alan Atommash fabrikasında  üretilen bir dizi buhar jeneratörü ile Akkuyu NGS’de önemli bir aşama daha tamamlandı. Buhar jeneratörleri, NGS reaktörlerinin anahtar  ekipmanları arasında yer alıyor.   Buhar jeneratörünün montajı ve bir dizi kontrol önlemini içeren  tüm üretim döngüsü yaklaşık 2 yıl sürdü. 22 gün süren bir buhar  jeneratörünün üretimindeki önemli aşamalardan biri ise toplam uzunluğu  yaklaşık 125 kilometre olan 11 bin paslanmaz ısı değişim borusunun  döşenmesi oldu.   Her buhar jeneratörü üzerinde tüm test ve kontrol işlemleri  gerçekleştiriliyor. Kalite uzmanları tarafından toplamda her ürün için 415 kontrol operasyonu yapılıyor. Bir güç ünitesi, çapı 4 metreden  fazla, uzunluğu yaklaşık 15 metre, ağırlığı ise 340 tondan oluşan dört  buhar jeneratörü ekipmanını içeriyor.   Türkiye’de inşa edilen ilk nükleer santral olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi, gelişmiş güvenlik sistemlerini içeren 3+ nesil Rus  tasarımlı VVER reaktörlerine sahip dört güç ünitesinden oluşuyor. Her  bir nükleer enerji ünitesinin kapasitesi 1.200 MW olacak. Akkuyu Nükleer Santralinin inşası, dünya nükleer endüstrisinde “yap-sahip  ol-işlet” modeline göre uygulanan ilk proje niteliğini taşıyor.
Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi sahilinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk güç ünitesinin 4 buhar jeneratörünün üretimi tamamlandı.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi sahilinde yapımı  devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk güç ünitesinin 4  buhar jeneratörünün üretimi tamamlandı.

 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un mühendislik bölümünün  bir parçası olan Atomenergomash’in makine yapımı bölümü AEM-Teknoloji’nin Volgodonsk’ta yer alan Atommash fabrikasında  üretilen bir dizi buhar jeneratörü ile Akkuyu NGS’de önemli bir aşama daha tamamlandı. Buhar jeneratörleri, NGS reaktörlerinin anahtar  ekipmanları arasında yer alıyor.

 

Buhar jeneratörünün montajı ve bir dizi kontrol önlemini içeren  tüm üretim döngüsü yaklaşık 2 yıl sürdü. 22 gün süren bir buhar  jeneratörünün üretimindeki önemli aşamalardan biri ise toplam uzunluğu  yaklaşık 125 kilometre olan 11 bin paslanmaz ısı değişim borusunun  döşenmesi oldu.

 

Her buhar jeneratörü üzerinde tüm test ve kontrol işlemleri  gerçekleştiriliyor. Kalite uzmanları tarafından toplamda her ürün için 415 kontrol operasyonu yapılıyor. Bir güç ünitesi, çapı 4 metreden  fazla, uzunluğu yaklaşık 15 metre, ağırlığı ise 340 tondan oluşan dört  buhar jeneratörü ekipmanını içeriyor.

 

Türkiye’de inşa edilen ilk nükleer santral olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi, gelişmiş güvenlik sistemlerini içeren 3+ nesil Rus  tasarımlı VVER reaktörlerine sahip dört güç ünitesinden oluşuyor. Her  bir nükleer enerji ünitesinin kapasitesi 1.200 MW olacak. Akkuyu Nükleer Santralinin inşası, dünya nükleer endüstrisinde “yap-sahip  ol-işlet” modeline göre uygulanan ilk proje niteliğini taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.