Aksa Enerji Özbekistan’da Üçüncü Santralini Devreye Aldı

GÜNCEL 31.03.2022 - 09:16, Güncelleme: 22.04.2022 - 16:07 3068+ kez okundu.
 

Aksa Enerji Özbekistan’da Üçüncü Santralini Devreye Aldı

Özbekistan'ın en büyük Türk enerji yatırımı olan Aksa Enerji'nin Taşkent-B santrali test üretimine başladı.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Cemil Kazancı, 29 Mart'ta gerçekleştirilen Özbekistan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ederek şirketin ülkedeki yatırımları hakkında bilgi verdi. Aksa Enerji'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kazancı, Türkiye'nin halka açık en büyük global enerji üreticisi Aksa Enerji'nin, Özbekistan'ın başkenti Taşkent ve Buhara'da toplam 740 MW'lık 3 doğal gaz kombine çevrim santrali için gerçekleştirdiği yatırımların son aşamaya geldiğini kaydetti. Kazancı, şu değerlendirmelerde bulundu: "Özbekistan'ın en büyük Türk enerji yatırımı olan projemizin inşaatını sadece 12 ayda tamamlayarak Taşkent A ve Buhara santrallerimizde ocak ayında kademeli olarak ticari üretime başlamıştık. Şimdi sırada 230 MW kurulu güçteki Taşkent B santralimiz var. Bugün itibarıyla bu santralimizde de test üretime başladık. Hedefimiz en kısa sürede Taşken B santralinde de ticari üretime geçerek Özbekistan'ın enerjisini yükseltmek. Globalleşme strarejimiz doğrultusunda önemli bir adım olarak nitelendirdiğimiz ve toplam 740 MW kurulu güce sahip Özbekistan'daki santrallerimizdeki enerji üretimimizle, 25. yılımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin Özbekistan hükümeti ile ticaret hacmine ilişkin koymuş olduğu hedeflerine destek vermenin de gururunu yaşıyoruz." Aksa Enerji'nin Özbekistan'daki santralleri, ülkede hükümetin enerjide kaynak çeşitliliği sağlama ve tasarruf stratejisi açısından da büyük önem arz ediyor. Aksa Enerji bu santraller ile Özbekistan'daki enerji üretiminde verimliliği artıracak ve doğal gaz tasarrufu ile ülke ekonomisine doğrudan katma değer sağlayacak.
Özbekistan'ın en büyük Türk enerji yatırımı olan Aksa Enerji'nin Taşkent-B santrali test üretimine başladı.

Enerji " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Aksa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Cemil Kazancı, 29 Mart'ta gerçekleştirilen Özbekistan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ederek şirketin ülkedeki yatırımları hakkında bilgi verdi.

Aksa Enerji'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kazancı, Türkiye'nin halka açık en büyük global enerji üreticisi Aksa Enerji'nin, Özbekistan'ın başkenti Taşkent ve Buhara'da toplam 740 MW'lık 3 doğal gaz kombine çevrim santrali için gerçekleştirdiği yatırımların son aşamaya geldiğini kaydetti.

Kazancı, şu değerlendirmelerde bulundu: "Özbekistan'ın en büyük Türk enerji yatırımı olan projemizin inşaatını sadece 12 ayda tamamlayarak Taşkent A ve Buhara santrallerimizde ocak ayında kademeli olarak ticari üretime başlamıştık. Şimdi sırada 230 MW kurulu güçteki Taşkent B santralimiz var. Bugün itibarıyla bu santralimizde de test üretime başladık. Hedefimiz en kısa sürede Taşken B santralinde de ticari üretime geçerek Özbekistan'ın enerjisini yükseltmek.

Globalleşme strarejimiz doğrultusunda önemli bir adım olarak nitelendirdiğimiz ve toplam 740 MW kurulu güce sahip Özbekistan'daki santrallerimizdeki enerji üretimimizle, 25. yılımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin Özbekistan hükümeti ile ticaret hacmine ilişkin koymuş olduğu hedeflerine destek vermenin de gururunu yaşıyoruz."

Aksa Enerji'nin Özbekistan'daki santralleri, ülkede hükümetin enerjide kaynak çeşitliliği sağlama ve tasarruf stratejisi açısından da büyük önem arz ediyor. Enerji " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Aksa Enerji bu santraller ile Özbekistan'daki enerji üretiminde verimliliği artıracak ve doğal gaz tasarrufu ile ülke ekonomisine doğrudan katma değer sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.