Aksa Enerji'nin İlk Çeyrekte Net Kârı 1,2 Milyar Lira Oldu

ŞİRKET 10.05.2022 - 09:41, Güncelleme: 10.05.2022 - 09:41 2179+ kez okundu.
 

Aksa Enerji'nin İlk Çeyrekte Net Kârı 1,2 Milyar Lira Oldu

Aksa Enerji, yılın ilk çeyreğinde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 5 kattan fazla artırarak 1,2 milyar liraya yükseltti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksa Enerji faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 212 artırarak 1,5 milyar liraya, FAVÖK marjını ise yüzde 26 seviyesine yükseltti. Şirket, söz konusu dönemde yurt içi ve yurt dışı santrallerinin başarılı operasyonları sayesinde 5,9 milyar lira ciroya ulaştı. Özbekistan'da en büyük global yatırımını devreye alan Aksa Enerji, yurt dışı operasyonlarının döviz bazlı getirilerinin katkısıyla konsolide ana ortaklık net kârını yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 5 kattan fazla artırarak 1,2 milyar liraya yükseltti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Cemil Kazancı, global yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "2022 yılı yurt dışı yatırımlarımızın meyvesini toplayacağımız bir yıl olacak. Yıl sonunda 24 milyar liradan fazla ciro ve 5,5 milyar lira FAVÖK hedefliyoruz. Bunun ilk yansımasını da birinci çeyrek konsolide finansal sonuçlarımızla elde ettik. Güçlü yatırım ivmesi yakaladığımız bu dönemde net finansal borcumuzun FAVÖK'e oranını 1,67 seviyesinde sektör ortalamasının altında tutmayı başardık. Yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz 1,3 milyar lira yatırım harcamalarımızın yüzde 80'ini ise yine yurt dışı projelerimiz için kullanacağız. Yaklaşık yarısı Türkiye sınırlarının ötesinde olmak üzere 2 bin 700 megavattan fazla kurulu gücümüz ile çalışmalarımıza ara vermeden 2022 yılında da istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz." dedi.
Aksa Enerji, yılın ilk çeyreğinde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 5 kattan fazla artırarak 1,2 milyar liraya yükseltti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksa Enerji faiz, amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 212 artırarak 1,5 milyar liraya, FAVÖK marjını ise yüzde 26 seviyesine yükseltti.

Şirket, söz konusu dönemde yurt içi ve yurt dışı santrallerinin başarılı operasyonları sayesinde 5,9 milyar lira ciroya ulaştı.

Özbekistan'da en büyük global yatırımını devreye alan Aksa Enerji, yurt dışı operasyonlarının döviz bazlı getirilerinin katkısıyla konsolide ana ortaklık net kârını yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 5 kattan fazla artırarak 1,2 milyar liraya yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Cemil Kazancı, global yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "2022 yılı yurt dışı yatırımlarımızın meyvesini toplayacağımız bir yıl olacak. Yıl sonunda 24 milyar liradan fazla ciro ve 5,5 milyar lira FAVÖK hedefliyoruz. Bunun ilk yansımasını da birinci çeyrek konsolide finansal sonuçlarımızla elde ettik. Güçlü yatırım ivmesi yakaladığımız bu dönemde net finansal borcumuzun FAVÖK'e oranını 1,67 seviyesinde sektör ortalamasının altında tutmayı başardık. Yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz 1,3 milyar lira yatırım harcamalarımızın yüzde 80'ini ise yine yurt dışı projelerimiz için kullanacağız. Yaklaşık yarısı Türkiye sınırlarının ötesinde olmak üzere 2 bin 700 megavattan fazla kurulu gücümüz ile çalışmalarımıza ara vermeden 2022 yılında da istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.