Aksa Fırat Elektrik Altı Aylık Tüketim Rakamlarını Açıkladı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2019 - 12:08, Güncelleme: 07.08.2019 - 12:46 2612+ kez okundu.
 

Aksa Fırat Elektrik Altı Aylık Tüketim Rakamlarını Açıkladı

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de elektrik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk altı ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de elektrik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki  illerde 2019 yılının ilk altı ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Meskenler ve ticarethaneler için ayrı ayrı çıkartılan verilere göre, Malatya’nın mesken aboneleri aylık ortalama 91,90 TL’lik tüketim  yaparken, Elazığ bu iller arasında elektriği en az kullanan il olarak  ayda ortalama 80,65 TL’lik kullanım gerçekleştirdi.   Aksa Fırat Elektrik'in hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de yılın ilk altı ayında tüketilen elektrik rakamlarına göre  en az elektrik faturası ödeyen il Elazığ oldu. Nüfus yoğunluğundan  arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimleri dikkate  alınarak oluşturulan tabloda, Aksa Fırat Elektrik’in hizmet verdiği 4  il içinde en çok elektrik tüketimi Malatya'da gerçekleşirken, Elazığ  en az elektrik kullanan il oldu.   Aksa Fırat Elektrik’in yalnızca mesken aboneleri üzerinden  hesapladığı ve il bazında ortalama rakamlarla oluşturduğu verilere  göre ilk altı aylık dönemde Malatya’daki abonelerin ayda ortalama 91,90 TL’lik elektrik tükettiği görülürken bu tutar Bingöl’de 89,95 TL, Tunceli’de 86,70 TL, Elazığ’da ise 80,65 TL olarak gerçekleşti. Bu  rakamlara göre 2019 yılının ilk altı ayında Malatya'daki mesken  aboneleri en çok elektriği tüketenler olurken, Elazığ'daki haneler ise  en az tüketenler oldu.   Aksa Fırat Elektrik’in ticarethanelere göre ayırdığı fatura tutarı  rakamlarına göre hane bazındaki düşük tüketime karşın iş yeri elektrik  kullanımında Elazığ ilk sırada yer aldı. Elazığ’daki iş yerleri 2019’un ilk altı ayında ayda ortalama 483,45 TL'lik tüketim  gerçekleştirdi. Bu tutar Malatya’da 456,45 TL, Bingöl'de 429,50 TL, Tunceli’de ise 399,25 TL olarak belirtildi.   Aksa Fırat Elektrik’in 2019 yılının ilk çeyreğinde açıkladığı  tüketim rakamlarıyla, ikinci çeyreğinde açıkladığı tüketim rakamlarına  bakıldığında, ikinci çeyrekte elektrik tüketiminde azalma olduğu  gözlemlendi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de yaklaşık 469 milyon 300 bin kwh elektrik tüketimi  gerçekleşirken  Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yaklaşık 457 milyon 200 bin kwh elektrik tüketildiği görüldü.   2019 yılının ilk yarısında Malatya’da 14 bin 576 yeni aboneyle  sözleşme imzalayan Aksa Fırat Elektrik  Elazığ’da 10 bin 723, Bingöl’de 5 bin 222, Tunceli’de ise bin 539 yeni aboneye hizmet  vermeye başladı.2019’un ilk altı ayında 594 yabancı uyruklu aboneye de hizmet  vermeye başladığını açıklayan Aksa Fırat Elektrik, 413 yabancı  aboneyle Malatya’nın bu alanda listenin başında geldiğini belirtti.  
Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de elektrik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk altı ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de elektrik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki  illerde 2019 yılının ilk altı ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Meskenler ve ticarethaneler için ayrı ayrı çıkartılan verilere göre, Malatya’nın mesken aboneleri aylık ortalama 91,90 TL’lik tüketim  yaparken, Elazığ bu iller arasında elektriği en az kullanan il olarak  ayda ortalama 80,65 TL’lik kullanım gerçekleştirdi.

 

Aksa Fırat Elektrik'in hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de yılın ilk altı ayında tüketilen elektrik rakamlarına göre  en az elektrik faturası ödeyen il Elazığ oldu. Nüfus yoğunluğundan  arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimleri dikkate  alınarak oluşturulan tabloda, Aksa Fırat Elektrik’in hizmet verdiği 4  il içinde en çok elektrik tüketimi Malatya'da gerçekleşirken, Elazığ  en az elektrik kullanan il oldu.

 

Aksa Fırat Elektrik’in yalnızca mesken aboneleri üzerinden  hesapladığı ve il bazında ortalama rakamlarla oluşturduğu verilere  göre ilk altı aylık dönemde Malatya’daki abonelerin ayda ortalama 91,90 TL’lik elektrik tükettiği görülürken bu tutar Bingöl’de 89,95 TL, Tunceli’de 86,70 TL, Elazığ’da ise 80,65 TL olarak gerçekleşti. Bu  rakamlara göre 2019 yılının ilk altı ayında Malatya'daki mesken  aboneleri en çok elektriği tüketenler olurken, Elazığ'daki haneler ise  en az tüketenler oldu.

 

Aksa Fırat Elektrik’in ticarethanelere göre ayırdığı fatura tutarı  rakamlarına göre hane bazındaki düşük tüketime karşın iş yeri elektrik  kullanımında Elazığ ilk sırada yer aldı. Elazığ’daki iş yerleri 2019’un ilk altı ayında ayda ortalama 483,45 TL'lik tüketim  gerçekleştirdi. Bu tutar Malatya’da 456,45 TL, Bingöl'de 429,50 TL, Tunceli’de ise 399,25 TL olarak belirtildi.

 

Aksa Fırat Elektrik’in 2019 yılının ilk çeyreğinde açıkladığı  tüketim rakamlarıyla, ikinci çeyreğinde açıkladığı tüketim rakamlarına  bakıldığında, ikinci çeyrekte elektrik tüketiminde azalma olduğu  gözlemlendi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de yaklaşık 469 milyon 300 bin kwh elektrik tüketimi  gerçekleşirken  Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yaklaşık 457 milyon 200 bin kwh elektrik tüketildiği görüldü.

 

2019 yılının ilk yarısında Malatya’da 14 bin 576 yeni aboneyle  sözleşme imzalayan Aksa Fırat Elektrik  Elazığ’da 10 bin 723, Bingöl’de 5 bin 222, Tunceli’de ise bin 539 yeni aboneye hizmet  vermeye başladı.2019’un ilk altı ayında 594 yabancı uyruklu aboneye de hizmet  vermeye başladığını açıklayan Aksa Fırat Elektrik, 413 yabancı  aboneyle Malatya’nın bu alanda listenin başında geldiğini belirtti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler