Alman yargısı Rus gazına sınırlamayı kaldırdı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 3328+ kez okundu.
 

Alman yargısı Rus gazına sınırlamayı kaldırdı

Alman mahkemesi, Rus gazı olan Gazprom'un Opal boru hattına getirilen sınırlamayı ortadan kaldırma kararı aldı.

Almanya'nın Duesseldorf kentinde Mahkeme, 21 Temmuz'da Avrupa Birliği Genel Mahkemesi tarafından verilen kararı yineleyerek Rus doğal gaz devi Gazprom'un Almanya'nın Opal doğal gaz boru hattına erişiminin sınırlanması yönelik düzenlemeleri kaldırdı. AB Komisyonu, Gazprom'un Opal boru hattına erişimini artırdı Almanya'nın enerji düzenleme ajansı Bundesnetzagentur tarafından Opal'daki faaliyetlerin denetimini idare eden Oberlandesgericht (OLG) Duesseldorf, daha kapsamlı konular hakkında kesin bir karar verilene kadar davacılar için ciddi zararın olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığına hükmetti. AB Komisyonu, Gazprom'un Opal boru hattına erişimini artırmayı onaylamış, Gazprom'un Opal boru hattını kullanabileceği süreyi 2033'e uzatmış ve kullanım kotasını yüzde 10-20'den 30-40 seviyesine çıkarmıştı.
Alman mahkemesi, Rus gazı olan Gazprom'un Opal boru hattına getirilen sınırlamayı ortadan kaldırma kararı aldı.

Almanya'nın Duesseldorf kentinde Mahkeme, 21 Temmuz'da Avrupa Birliği Genel Mahkemesi tarafından verilen kararı yineleyerek Rus doğal gaz devi Gazprom'un Almanya'nın Opal doğal gaz boru hattına erişiminin sınırlanması yönelik düzenlemeleri kaldırdı.

AB Komisyonu, Gazprom'un Opal boru hattına erişimini artırdı

Almanya'nın enerji düzenleme ajansı Bundesnetzagentur tarafından Opal'daki faaliyetlerin denetimini idare eden Oberlandesgericht (OLG) Duesseldorf, daha kapsamlı konular hakkında kesin bir karar verilene kadar davacılar için ciddi zararın olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığına hükmetti. AB Komisyonu, Gazprom'un Opal boru hattına erişimini artırmayı onaylamış, Gazprom'un Opal boru hattını kullanabileceği süreyi 2033'e uzatmış ve kullanım kotasını yüzde 10-20'den 30-40 seviyesine çıkarmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.