Almanya Rus Gazı Bağımlılığından Kurtulmaya Çalışıyor

DÜNYADAN 06.05.2022 - 10:42, Güncelleme: 06.05.2022 - 10:42 3590+ kez okundu.
 

Almanya Rus Gazı Bağımlılığından Kurtulmaya Çalışıyor

Almanya’nın Rus Gazı bağımlılığından kurtulma çabalarının bir parçası olarak sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminallerinin inşaatına başladı.

Almanya, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) yardımıyla en kısa sürede Ruz gazı ithalatından bağımsız olmak istiyor. Rusya - Ukrayna savaşının ardından Almanya'nın Rus gazı bağımlılığından kurtulma çabalarının bir parçası olarak Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Willhelmshaven liman şehrinde sıvılaştırılmış doğalgaz terminali inşaatı başladı. Normalde yapılmasının imkansız olduğunu belirten Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck yaptığı açıklamada, "Hedefimiz yaklaşık olarak 10 ay içinde bir LNG terminali inşa etmek ve onu Almanya'nın gaz kaynağı haline getirmek" dedi.  
Almanya’nın Rus Gazı bağımlılığından kurtulma çabalarının bir parçası olarak sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminallerinin inşaatına başladı.

Almanya, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) yardımıyla en kısa sürede Ruz gazı ithalatından bağımsız olmak istiyor.

Rusya - Ukrayna savaşının ardından Almanya'nın Rus gazı bağımlılığından kurtulma çabalarının bir parçası olarak Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Willhelmshaven liman şehrinde sıvılaştırılmış doğalgaz terminali inşaatı başladı.

Normalde yapılmasının imkansız olduğunu belirten Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck yaptığı açıklamada, "Hedefimiz yaklaşık olarak 10 ay içinde bir LNG terminali inşa etmek ve onu Almanya'nın gaz kaynağı haline getirmek" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.