MTA Yeni Genel Müdürü Yasin Erdoğan Oldu

MTA Uluslararası Madencilik A.Ş, (MTAIC), Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürlüğü görevini yürüten Doç. Dr. Yasin Erdoğan, MTA Genel Müdürlüğü atandı.

Doç. Dr. Yasin Erdoğan Kimdir?

Doç. Dr. Yasin Erdoğan 1976 yılında Artvin, Borçka’da doğmuştur. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans eğitimini Ecole des Mines de Paris'te, Doktora eğitimini 2007 yılında Çukurova Üniversitesi’nde tamamlamış ve 2017 yılında Doçent olmuştur.

Erdoğan’ın 1997 yılında başlayan kariyer hayatı sırasıyla Çukurova Üniversitesinde, Araştırma Görevlisi (1997-2006), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde Mühendis (2006-2010), Mustafa Kemal Üniversitesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doç. Dr., MKÜ.,  Teknoloji Fakültesi, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı (2010-2016), İskenderun Teknik Üniversitesinde Öğretim Üyeliği, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Danışmanı, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi, Senatör ve Genel Sekreter (2016-2019) olarak görev yürütmüştür.

30 Eylül 2019 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına MTA Madencilik A.Ş'ye (MTAIC) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Erdoğan, Fransızca, İngilizce ve Gürcüce bilmektedir.