Avrupa Ülkeleri Kuzey Denizi'nde Rüzgar Çiftlikleri İnşa Edecek

DÜNYADAN 18.05.2022 - 17:18, Güncelleme: 18.05.2022 - 17:18 4192+ kez okundu.
 

Avrupa Ülkeleri Kuzey Denizi'nde Rüzgar Çiftlikleri İnşa Edecek

Dört Avrupa Birliği (AB) ülkesi, iklim değişikliğine neden olan karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla Kuzey Denizinde 2050 yılına kadar rüzgar çiftlikleri inşa etmeyi planlıyor.

Belçika, Hollanda, Almanya ve Danimarka kıyılarında en az 150 gigavat enerji üretme kapasitesine sahip rüzgar tribünleri kurulacak. 2050'ye kadar tamamlanması planlanan projeyle birlikte, AB'nin mevcut offshore rüzgar kapasitesinde 10 kat artış olacak. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, gazeteye verdiği demeçte, Kuzey Denizi'nin kapasitesine atıf yaparak, dört ülkenin yakın iş birliğinin "şimdi başlaması gerektiğini" söyledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo, bugün Kopenhag'ın batısındaki Esbjerg'de yapılan Kuzey Denizi Zirvesi'ne katılıyor. Avrupa Komisyonu, 2050 yılına kadar 300 gigavat offshore deniz enerjisi üretmek için genel hedef belirledi. İklim değişikliğinin yanı sıra Ukrayna'da devam eden savaş, AB ülkelerinin Rus doğalgaz ve petrolüne olan bağımlılıklarını azaltma konusundaki kararını hızlandırdı. AB 2021'de gazının yaklaşık yüzde 40'ını ve petrolünün de yüzde 25'ini Rusya'dan ithal etti.
Dört Avrupa Birliği (AB) ülkesi, iklim değişikliğine neden olan karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla Kuzey Denizinde 2050 yılına kadar rüzgar çiftlikleri inşa etmeyi planlıyor.

Belçika, Hollanda, Almanya ve Danimarka kıyılarında en az 150 gigavat enerji üretme kapasitesine sahip rüzgar tribünleri kurulacak.

2050'ye kadar tamamlanması planlanan projeyle birlikte, AB'nin mevcut offshore rüzgar kapasitesinde 10 kat artış olacak.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, gazeteye verdiği demeçte, Kuzey Denizi'nin kapasitesine atıf yaparak, dört ülkenin yakın iş birliğinin "şimdi başlaması gerektiğini" söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo, bugün Kopenhag'ın batısındaki Esbjerg'de yapılan Kuzey Denizi Zirvesi'ne katılıyor.

Avrupa Komisyonu, 2050 yılına kadar 300 gigavat offshore deniz enerjisi üretmek için genel hedef belirledi.

İklim değişikliğinin yanı sıra Ukrayna'da devam eden savaş, AB ülkelerinin Rus doğalgaz ve petrolüne olan bağımlılıklarını azaltma konusundaki kararını hızlandırdı.

AB 2021'de gazının yaklaşık yüzde 40'ını ve petrolünün de yüzde 25'ini Rusya'dan ithal etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.