Bakan Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na Katıldı

DÜNYADAN 30.03.2022 - 15:46, Güncelleme: 30.03.2022 - 15:46 3638+ kez okundu.
 

Bakan Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bakanlar Toplantısı'nda Türkiye olarak enerji güvenliğinin şu an dünyanın en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunun altını çizdiklerini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen IEA Bakanlar Toplantısı'na katılan Dönmez, yaptığı açıklamada, toplantıda 30'un üzerinde bakanın hazır bulunduğunu söyledi. Son yıllarda iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında enerjide daha temiz kaynakların kullanılmasıyla bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Dönmez, bu sürecin dünya gündeminde en çok tartışılan konulardan biri olduğunu ifade etti. Dönmez, bu yıl özellikle enerji fiyatlarındaki artışın tartışıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında başlayan fiyat artışları, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan çatışmalardan dolayı çok daha yükseldi. Burada serbest piyasa kuralları söz konusu ama Avrupa'da da bu fiyatların kontrol altında tutulabilmesi için bazı önlemlerin alınması gerektiği şeklinde ifadeler kullanılmaya başlandı. Bunu, bugünlerde daha sık duyacağız." diye konuştu. IEA Bakanlar Toplantısı kapsamında söz konusu önlemlere ilişkin tartışmalar yapıldığını dile getiren Dönmez, "Türkiye olarak enerji güvenliğinin şu anda dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunun altını çizdik." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bakanlar Toplantısı'nda Türkiye olarak enerji güvenliğinin şu an dünyanın en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunun altını çizdiklerini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen IEA Bakanlar Toplantısı'na katılan Dönmez, yaptığı açıklamada, toplantıda 30'un üzerinde bakanın hazır bulunduğunu söyledi.

Son yıllarda iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında enerjide daha temiz kaynakların kullanılmasıyla bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Dönmez, bu sürecin dünya gündeminde en çok tartışılan konulardan biri olduğunu ifade etti.

Dönmez, bu yıl özellikle enerji fiyatlarındaki artışın tartışıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında başlayan fiyat artışları, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan çatışmalardan dolayı çok daha yükseldi. Burada serbest piyasa kuralları söz konusu ama Avrupa'da da bu fiyatların kontrol altında tutulabilmesi için bazı önlemlerin alınması gerektiği şeklinde ifadeler kullanılmaya başlandı. Bunu, bugünlerde daha sık duyacağız." diye konuştu.

IEA Bakanlar Toplantısı kapsamında söz konusu önlemlere ilişkin tartışmalar yapıldığını dile getiren Dönmez, "Türkiye olarak enerji güvenliğinin şu anda dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunun altını çizdik." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.