Bakan Fatih Dönmez: "Bütün Gayretimiz Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye"

GÜNCEL 25.05.2022 - 11:14, Güncelleme: 25.05.2022 - 11:31 2965+ kez okundu.
 

Bakan Fatih Dönmez: "Bütün Gayretimiz Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Hedef 2053: Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı”nda konuştu.

Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı'nda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “EÜAŞ da yerli ve milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetlerine imza atıldı. Türkiye’nin ilk yerli ve milli jeneratör üretiminin müjdesini daha önce kamuoyumuzla paylaşmıştık. Bugün bu konuda bir müjde daha paylaşmak istiyoruz. Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçmemiz lazımdı. Artık seri üretime hazırız diyebilirim. Jeneratör konusunu hamd olsun çözdük." dedi. "Yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz" Türkiye'nin türbin tasarımlarında sonuca ulaştığını ve yakın zamanda üretime geçeceğini belirten Bakan Fatih Dönmez: “Türbin tasarımlarımızı bitirdik. Yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız.” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin enerji kaynaklarına olan yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Fatih Dönmez: “Türkiye’nin yeşil enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda attığı adımlara belirli kesimlerin kör ve sağır kaldığını görüyoruz. Hatta olay bazen öyle nokta geliyor ki ‘rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal yatırımlarını durdurun’ diyenleri dahi gördük. Onların tek bir isteği var o da Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve maden bağımsızlığına sekte vurmak." diye konuştu. Bütün gayretimiz "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye" Bakan Dönmez: “Bizim bütün gayretimiz yerli kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak. Bizim bütün gayretimiz ‘Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye.’ Kaynağından teknolojisine kadar her aşamasında yerli ve milli bir enerji sektörü inşa ediyoruz." diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Hedef 2053: Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı”nda konuştu.

Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı'nda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “EÜAŞ da yerli ve milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetlerine imza atıldı. Türkiye’nin ilk yerli ve milli jeneratör üretiminin müjdesini daha önce kamuoyumuzla paylaşmıştık. Bugün bu konuda bir müjde daha paylaşmak istiyoruz. Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçmemiz lazımdı. Artık seri üretime hazırız diyebilirim. Jeneratör konusunu hamd olsun çözdük." dedi.

"Yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz"

Türkiye'nin türbin tasarımlarında sonuca ulaştığını ve yakın zamanda üretime geçeceğini belirten Bakan Fatih Dönmez: “Türbin tasarımlarımızı bitirdik. Yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin enerji kaynaklarına olan yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Fatih Dönmez: “Türkiye’nin yeşil enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda attığı adımlara belirli kesimlerin kör ve sağır kaldığını görüyoruz. Hatta olay bazen öyle nokta geliyor ki ‘rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal yatırımlarını durdurun’ diyenleri dahi gördük. Onların tek bir isteği var o da Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve maden bağımsızlığına sekte vurmak." diye konuştu.

Bütün gayretimiz "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye"

Bakan Dönmez: “Bizim bütün gayretimiz yerli kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak. Bizim bütün gayretimiz ‘Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye.’ Kaynağından teknolojisine kadar her aşamasında yerli ve milli bir enerji sektörü inşa ediyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler