Başkent Doğalgaz Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu

ŞİRKET 27.04.2021 - 11:02, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:29 2997+ kez okundu.
 

Başkent Doğalgaz Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu

Başkent Doğalgaz, doğalgaz dağıtım sektöründeki ilk halk arzı gerçekleştirerek kurumsal yönetim adımlarını daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Torunlar Grubu’nun enerji sektöründeki en önemli yatırımı olan ve faaliyetlerini Torunlar Enerji çatısı altında yürüten Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Toplam 1.897.564 milyon abonesi ile Türkiye’nin en büyük özel gaz dağıtım şirketi olan Başkent Doğalgaz, yıllık 3.6 milyar metreküp gaz dağıtım hacmine sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları dâhilinde  (Polatlı, Kızılcahamam ve Beypazarı ilçeleri hariç) münhasır doğal gaz dağıtım hakkına sahip olan şirket, hali hazırda Ankara’nın 25 ilçesi arasından nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu 17 ilçesine doğal gaz dağıtımı yapıyor.  2037 yılına kadar doğal gaz dağıtım lisansına sahip Başkentgaz, Ankara’nın büyümesine paralel her yıl yaklaşık 70 bin yeni aboneye ulaşıyor. Halka arzın Garanti BBVA Yatırım liderliğinde kurulacak konsorsiyum ile gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Başkent Doğalgaz, doğalgaz dağıtım sektöründeki ilk halk arzı gerçekleştirerek kurumsal yönetim adımlarını daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Torunlar Grubu’nun enerji sektöründeki en önemli yatırımı olan ve faaliyetlerini Torunlar Enerji çatısı altında yürüten Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Toplam 1.897.564 milyon abonesi ile Türkiye’nin en büyük özel gaz dağıtım şirketi olan Başkent Doğalgaz, yıllık 3.6 milyar metreküp gaz dağıtım hacmine sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları dâhilinde  (Polatlı, Kızılcahamam ve Beypazarı ilçeleri hariç) münhasır doğal gaz dağıtım hakkına sahip olan şirket, hali hazırda Ankara’nın 25 ilçesi arasından nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu 17 ilçesine doğal gaz dağıtımı yapıyor. 

2037 yılına kadar doğal gaz dağıtım lisansına sahip Başkentgaz, Ankara’nın büyümesine paralel her yıl yaklaşık 70 bin yeni aboneye ulaşıyor. Halka arzın Garanti BBVA Yatırım liderliğinde kurulacak konsorsiyum ile gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.