Bor Karbür Üretim Tesisi Yatırımına Proje Bazlı Devlet Yardımı

MADEN 03.02.2021 - 09:43, Güncelleme: 03.02.2021 - 09:43 3412+ kez okundu.
 

Bor Karbür Üretim Tesisi Yatırımına Proje Bazlı Devlet Yardımı

Balıkesir ilinde yapılan bor karbür üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Balıkesir ilinde yapılan bor karbür üretim tesisi yatırımına  proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Trbor Bor Teknolojileri Anonim Şirketi tarafından Balıkesir İlinde yapılacak olan bor karbür üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı sağlanacak. 27 Eylül 2019 tarihinde başlanan Bor karbür üretimi tesisinde yatırım süresi başlangıç tarihinden itibaren 6 yıl olup, yatırımın  öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Bakanlık) tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre  verilebilecek. Öngörülen toplam sabit yatırım tutarının 592 milyon TL olduğu tesis için öngörülen ilave İstihdam 285, öngörülen nitelikli personel  sayısı 36 olarak belirlendi. Tesiste yıllık 1,35 milyon ton üretim yapılması planlanıyor. Yatırıma gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, Vergi İndirimi (vergi indirim oranı: yüzde 100, yatırıma katkı oram yüzde 70,  yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl), nitelikli personel  desteği (azami 23 milyon TL), enerji desteği (işletmeye geçiş  tarihinden itibaren 10 yıla kadar 150 milyon TL’yi aşmamak üzere  enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’si) destekleri sağlanacak. Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari  ücretin aylık brüt tutarının yirmi katını geçmemek üzere beş yıl  süreyle uygulanacak. Enerji desteği, kısmen işletmeye geçildiğinin Bakanlıkça  tespit edildiği veya yatırımın tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip  eden aydan itibaren bu Kararda belirlenen oran ve süre aşılmamak kaydı  ile azami destek tutarına ulaşıncaya kadar uygulanacak.
Balıkesir ilinde yapılan bor karbür üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Balıkesir ilinde yapılan bor karbür üretim tesisi yatırımına  proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tr bor Bor Teknolojileri Anonim Şirketi tarafından Balıkesir İlinde yapılacak olan bor karbür üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı sağlanacak.

27 Eylül 2019 tarihinde başlanan Bor karbür üretimi tesisinde yatırım süresi başlangıç tarihinden itibaren 6 yıl olup, yatırımın  öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji
Bakanlığı (Bakanlık) tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre  verilebilecek.

Öngörülen toplam sabit yatırım tutarının 592 milyon TL olduğu tesis için öngörülen ilave İstihdam 285, öngörülen nitelikli personel  sayısı 36 olarak belirlendi.

Tesiste yıllık 1,35 milyon ton üretim yapılması planlanıyor. Yatırıma gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, Vergi İndirimi (vergi indirim oranı: yüzde 100, yatırıma katkı oram yüzde 70,  yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl), nitelikli personel  desteği (azami 23 milyon TL), enerji desteği (işletmeye geçiş  tarihinden itibaren 10 yıla kadar 150 milyon TL’yi aşmamak üzere  enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’si) destekleri sağlanacak.

Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari  ücretin aylık brüt tutarının yirmi katını geçmemek üzere beş yıl  süreyle uygulanacak.

Enerji desteği, kısmen işletmeye geçildiğinin Bakanlıkça  tespit edildiği veya yatırımın tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip  eden aydan itibaren bu Kararda belirlenen oran ve süre aşılmamak kaydı  ile azami destek tutarına ulaşıncaya kadar uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.