BOTAŞ'a ''Sürdürülebilir Liderlik'' Ödülü

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2020 - 13:56, Güncelleme: 03.12.2020 - 13:56 2987+ kez okundu.
 

BOTAŞ'a ''Sürdürülebilir Liderlik'' Ödülü

BOTAŞ, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmalarıyla, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri “Sürdürülebilir Liderlik” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Business Intelligence Group (BIG) tarafından 2016 yılından bu yana her yıl düzenlenen “BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri”nin 2020 yılı sahipleri belli oldu.   “Türkiye’nin Havasını Değiştiriyoruz” ilkesiyle proje ve faaliyetlerini sürdürürken çevreye olan duyarlılığı ve gelecek nesiller için enerji verimliliğine özen gösteren Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yeni bir başarıya daha imza attı.   BOTAŞ, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmalarıyla, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri “Sürdürülebilir Liderlik” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.   BOTAŞ’ta 2018 yılı Aralık ayında başlatılan enerji verimliliği çalışmaları kapsamında; Farkındalık oluşturmak için kurum personeline çok sayıda eğitim verildi, ayrıca “Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı” organize edildi. Kuruluş genelindeki eski soğutma/ısıtma/havalandırma sistemleri; enerji verimliliği sınıfı yüksek olanlarla değiştirildi. Kuruluş genelindeki eski aydınlatmalar; enerji verimliliği yüksek LED aydınlatmalarla değiştirildi. Pompa istasyonlarında bulunan elektrik motorları; enerji verimliliği yüksek motorlar ile değiştirildi; atıl durumda bulunan pompaların bakım ve onarımı yapıldı. Kuruluş genelinde en yüksek enerji tüketimi doğal gaz iletiminde kullanılan kompresörlerden kaynaklanmaktadır. Burada gerçekleştirilen optimizasyon çalışmalarıyla kompresörlerin enerji tüketimlerinde yaklaşık yüzde 34 oranında tasarruf sağlandı. Binalarda mantolama uygulaması yapıldı, kapı ve pencereler ısı yalıtımlılarla değiştirildi. Genel Müdürlük binası çatısına ve petrol boru hattı vana istasyonlarına güneş panelleri yerleştirildi. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisine 1MW kapasiteli GES (Güneş Enerji Santrali) kuruldu. Buna ilave olarak 7.4 MW kapasiteli GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi ve 5 MW kapasiteli RES (Rüzgâr Enerji Santrali) kurulması çalışmalarına başlandı.
BOTAŞ, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmalarıyla, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri “Sürdürülebilir Liderlik” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Business Intelligence Group (BIG) tarafından 2016 yılından bu yana her yıl düzenlenen “BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri”nin 2020 yılı sahipleri belli oldu.

 

“Türkiye’nin Havasını Değiştiriyoruz” ilkesiyle proje ve faaliyetlerini sürdürürken çevreye olan duyarlılığı ve gelecek nesiller için enerji verimliliğine özen gösteren Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yeni bir başarıya daha imza attı.

 

BOTAŞ, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmalarıyla, BIG-Sürdürülebilirlik Ödülleri “Sürdürülebilir Liderlik” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

 

BOTAŞ’ta 2018 yılı Aralık ayında başlatılan enerji verimliliği çalışmaları kapsamında;

  • Farkındalık oluşturmak için kurum personeline çok sayıda eğitim verildi, ayrıca “Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı” organize edildi.
  • Kuruluş genelindeki eski soğutma/ısıtma/havalandırma sistemleri; enerji verimliliği sınıfı yüksek olanlarla değiştirildi.
  • Kuruluş genelindeki eski aydınlatmalar; enerji verimliliği yüksek LED aydınlatmalarla değiştirildi.
  • Pompa istasyonlarında bulunan elektrik motorları; enerji verimliliği yüksek motorlar ile değiştirildi; atıl durumda bulunan pompaların bakım ve onarımı yapıldı.
  • Kuruluş genelinde en yüksek enerji tüketimi doğal gaz iletiminde kullanılan kompresörlerden kaynaklanmaktadır. Burada gerçekleştirilen optimizasyon çalışmalarıyla kompresörlerin enerji tüketimlerinde yaklaşık yüzde 34 oranında tasarruf sağlandı.
  • Binalarda mantolama uygulaması yapıldı, kapı ve pencereler ısı yalıtımlılarla değiştirildi.
  • Genel Müdürlük binası çatısına ve petrol boru hattı vana istasyonlarına güneş panelleri yerleştirildi.
  • Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisine 1MW kapasiteli GES (Güneş Enerji Santrali) kuruldu. Buna ilave olarak 7.4 MW kapasiteli GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi ve 5 MW kapasiteli RES (Rüzgâr Enerji Santrali) kurulması çalışmalarına başlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.