Cezayir’in Berkin Petrol Sahası'nda Üretime Başlandı

GÜNCEL 08.11.2022 - 09:06, Güncelleme: 08.11.2022 - 09:06 1482+ kez okundu.
 

Cezayir’in Berkin Petrol Sahası'nda Üretime Başlandı

Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach, günde yaklaşık 10 bin varil petrol üretileceğini açıkladı

Cezayir’in en büyük petrol sahalarından olan Berkin Havzası'nda yer alan HDLE/HDLS petrol yatağında ilk aşamada günde 10 bin varil petrol üretimine başlandı. Cezayir resmi haber ajansı APS’ye göre, Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach’tan yapılan yazılı açıklamada, Zemla el-Arabi Sözleşmesi çerçevesinde İtalyan Eni şirketi ortaklığında Cezayir’in güneydoğusundaki Verkala vilayetinde bulunan Berkin Petrol Sahası'nın HDLE/HDLS petrol yatağında üretime başlandığı belirtildi. Açıklamada, HDLE-1 kuyusunun keşfedilmesinden sadece yedi ay sonra HDLE/HDLS petrol yatağında da üretimin, hızlandırılmış geliştirme yöntemi (Fast track) sayesinde başladığı kaydedildi. HDLE/HDLS petrol yatağında, günde yaklaşık 10 bin varil petrol üretileceğine vurgu yapılan açıklamada, 2023 yılı itibariyle günde yaklaşık 17 bin varil petrol üretiminin hedeflendiği aktarıldı.
Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach, günde yaklaşık 10 bin varil petrol üretileceğini açıkladı

Cezayir’in en büyük petrol sahalarından olan Berkin Havzası'nda yer alan HDLE/HDLS petrol yatağında ilk aşamada günde 10 bin varil petrol üretimine başlandı.

Cezayir resmi haber ajansı APS’ye göre, Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach’tan yapılan yazılı açıklamada, Zemla el-Arabi Sözleşmesi çerçevesinde İtalyan Eni şirketi ortaklığında Cezayir’in güneydoğusundaki Verkala vilayetinde bulunan Berkin Petrol Sahası'nın HDLE/HDLS petrol yatağında üretime başlandığı belirtildi.

Açıklamada, HDLE-1 kuyusunun keşfedilmesinden sadece yedi ay sonra HDLE/HDLS petrol yatağında da üretimin, hızlandırılmış geliştirme yöntemi (Fast track) sayesinde başladığı kaydedildi.

HDLE/HDLS petrol yatağında, günde yaklaşık 10 bin varil petrol üretileceğine vurgu yapılan açıklamada, 2023 yılı itibariyle günde yaklaşık 17 bin varil petrol üretiminin hedeflendiği aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.