Çin Güneş Enerjisi Sektörüne Desteğini Artırıyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2019 - 19:00, Güncelleme: 30.07.2019 - 19:00 3436+ kez okundu.
 

Çin Güneş Enerjisi Sektörüne Desteğini Artırıyor

Çin, Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration- NEA), ülkedeki güneş enerjisi yatırımlarını artırmak için uygulanan tahsisat mekanizmasının yenileceğini açıkladı.

Yenilenebilir enerji yatırımlarında liderliği elinde bulunduran Çin, güneş enerjisi sektöründeki yatırımları artırmak için teklif  sistemini yenileme kararı aldı. Çin’de bu yıl güneş enerjisi  yatırımları için 247 milyon dolarlık tahsis talebi bulunuyor. Çin, Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration- NEA),  ülkedeki güneş enerjisi yatırımlarını artırmak için uygulanan tahsisat  mekanizmasının yenileceğini açıkladı. Enerji yönetimi, tahsisat  saptama mekanizmasını iyileştirerek fotovoltaik (PV) sektörüne verdiği  desteği artıracak.   Çin’de bu ay açıklanan verilere göre,  2019 yılında devlet  sübvansiyonundan yararlanmak için toplam kurulu gücü yaklaşık 22,79  milyon kilovat olan 3 bin 921 proje başvuruda bulundu.   NEA yetkililerinden Li Chuangjun, şu ana kadar yaklaşık 870 bin  kilovatlık teklifli projenin elektrik şebekesine bağlandığını ve 21.92  milyon kilovat kapasiteli projelerin ise inşaat halinde olduğunu  açıkladı. Li ayrıca, ülkenin gelecek yılın tahsisat ihale sürecinin  hazırlandığını ve fotovoltaik enerjisinin yüksek kaliteli gelişimini  teşvik etmeyi planladıklarını söyledi.   Çin’in uyguladığı tahsisat ihale mekanizması aslında güneş  enerjisi PV sektörünün piyasaya dönük gelişimini tetikleyip daha sonra  da devlet desteğini kaldırma stratejisini güdüyor. İhale mekanizması bağlamında tahsis talebinin bu yıl için 1 milyar 700 milyon  yuan (247,11 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor.   
Çin, Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration- NEA), ülkedeki güneş enerjisi yatırımlarını artırmak için uygulanan tahsisat mekanizmasının yenileceğini açıkladı.

Yenilenebilir enerji yatırımlarında liderliği elinde bulunduran Çin, güneş enerjisi sektöründeki yatırımları artırmak için teklif  sistemini yenileme kararı aldı. Çin’de bu yıl güneş enerjisi  yatırımları için 247 milyon dolarlık tahsis talebi bulunuyor. Çin, Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration- NEA),  ülkedeki güneş enerjisi yatırımlarını artırmak için uygulanan tahsisat  mekanizmasının yenileceğini açıkladı. Enerji yönetimi, tahsisat  saptama mekanizmasını iyileştirerek fotovoltaik (PV) sektörüne verdiği  desteği artıracak.

 

Çin’de bu ay açıklanan verilere göre,  2019 yılında devlet  sübvansiyonundan yararlanmak için toplam kurulu gücü yaklaşık 22,79  milyon kilovat olan 3 bin 921 proje başvuruda bulundu.

 

NEA yetkililerinden Li Chuangjun, şu ana kadar yaklaşık 870 bin  kilovatlık teklifli projenin elektrik şebekesine bağlandığını ve 21.92  milyon kilovat kapasiteli projelerin ise inşaat halinde olduğunu  açıkladı. Li ayrıca, ülkenin gelecek yılın tahsisat ihale sürecinin  hazırlandığını ve fotovoltaik enerjisinin yüksek kaliteli gelişimini  teşvik etmeyi planladıklarını söyledi.

 

Çin’in uyguladığı tahsisat ihale mekanizması aslında güneş  enerjisi PV sektörünün piyasaya dönük gelişimini tetikleyip daha sonra  da devlet desteğini kaldırma stratejisini güdüyor. İhale mekanizması bağlamında tahsis talebinin bu yıl için 1 milyar 700 milyon  yuan (247,11 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.