Çin, Yenilenebilir Enerji Yatırım Bütçesini 31,5 Milyar Dolara Çıkardı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.08.2020 - 10:57, Güncelleme: 06.08.2020 - 10:57 2861+ kez okundu.
 

Çin, Yenilenebilir Enerji Yatırım Bütçesini 31,5 Milyar Dolara Çıkardı

Çin’in 2020 yılında şebekeye bağlı kurulu rüzgar enerjisi 11.4 milyon kilowatt, fotovoltaik enerji kapasitesinin ise 33.1 milyon kilowatt’a ulaşacak. Bu projelerin toplam yaklaşık 31.54 milyar dolar yatırımla hayata geçirileceği belirtildi.

Çin Ulusal Enerji İdaresi (NEA), Çin’in rüzgar ve fotovoltaik gücünün  şebekeye bağlamasını kolaylaştıran projelerin inşasını  güçlendireceğini açıkladı. NEA ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu  tarafından ortaklaşa yayımlanan bir genelgeye, yenilenebilir enerji  kaynaklarıyla kurulu kapasiteyi ve güç üretimini daha da arttırmak  amacıyla rüzgar ve fotovoltaik enerji için sübvansız projeler  uygulayacağını söyledi.   Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  genelgeye göre 2020 yılında  şebekeye bağlı kurulu rüzgar enerjisi 11.4 milyon kilowatt, fotovoltaik enerji kapasitesinin ise 33.1 milyon  kilowatt’a ulaşacak. NAE, bu projelerin toplam 220 milyar yuan (yaklaşık 31.54 milyar dolar) yatırımla hayata geçirileceğini ve yeni  istihdam yaratacağını belirtti. Yönetim, endüstri için sağlıklı bir  ortam sağlamak amacıyla ilgili makamlarla iş birliğini artıracağını ve  bu tür projelerin geliştirme ve yapımının izlenmesini güçlendireceğini  söyledi.
Çin’in 2020 yılında şebekeye bağlı kurulu rüzgar enerjisi 11.4 milyon kilowatt, fotovoltaik enerji kapasitesinin ise 33.1 milyon kilowatt’a ulaşacak. Bu projelerin toplam yaklaşık 31.54 milyar dolar yatırımla hayata geçirileceği belirtildi.

Çin Ulusal Enerji İdaresi (NEA), Çin’in rüzgar ve fotovoltaik gücünün  şebekeye bağlamasını kolaylaştıran projelerin inşasını  güçlendireceğini açıkladı. NEA ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu  tarafından ortaklaşa yayımlanan bir genelgeye, yenilenebilir enerji  kaynaklarıyla kurulu kapasiteyi ve güç üretimini daha da arttırmak  amacıyla rüzgar ve fotovoltaik enerji için sübvansız projeler  uygulayacağını söyledi.

 

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  genelgeye göre 2020 yılında  şebekeye bağlı kurulu rüzgar enerjisi 11.4 milyon kilowatt, fotovoltaik enerji kapasitesinin ise 33.1 milyon  kilowatt’a ulaşacak. NAE, bu projelerin toplam 220 milyar yuan (yaklaşık 31.54 milyar dolar) yatırımla hayata geçirileceğini ve yeni  istihdam yaratacağını belirtti. Yönetim, endüstri için sağlıklı bir  ortam sağlamak amacıyla ilgili makamlarla iş birliğini artıracağını ve  bu tür projelerin geliştirme ve yapımının izlenmesini güçlendireceğini  söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.