Çin’de 1.2 Milyar Dolarlık Hidrojen Üretim Projesine Onay

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2020 - 11:29, Güncelleme: 03.04.2020 - 11:29 2476+ kez okundu.
 

Çin’de 1.2 Milyar Dolarlık Hidrojen Üretim Projesine Onay

Çin'in sanayi merkezi Hebei eyaleti, üretim, ekipman imalatı, dolum istasyonu ve yakıt hücreleri için 43 hidrojen projesini onayladı.

Çin'in sanayi merkezi Hebei eyaleti, üretim, ekipman imalatı, dolum istasyonu ve yakıt hücreleri için 43 hidrojen projesini onayladı. Eyalet yetkilileri toplam yatırım değerinin 8 milyar 750 milyon yuan (1 milyar 230 milyon dolar) olduğunu açıkladı.   Çin'de çelik yapımının dörtte birine ev sahipliği yapan eyalet,  sanayi yapısını iyileştirmeye çalışıyor. Eyalet, metro ve rüzgar türbini için ekipman imalatı dahil, az kirleten ve yüksek katma değerli  sektörlere dönüş yapmaya çalışıyor.   Hebei Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada "Zhangjiakou'yu  hidrojen gelişimine öncülük etmek için 2022 Kış Olimpiyatları'na ev  sahipliği fırsatı elde etmesini destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.   Zhangjiakou, Çin'de hidrojen başkenti olmayı amaçlıyor. Kentin hidrojen üretim kapasitesi 2021'de 21 bin ton, 2035'te 50 bin ton olması bekleniyor.
Çin'in sanayi merkezi Hebei eyaleti, üretim, ekipman imalatı, dolum istasyonu ve yakıt hücreleri için 43 hidrojen projesini onayladı.

Çin'in sanayi merkezi Hebei eyaleti, üretim, ekipman imalatı, dolum istasyonu ve yakıt hücreleri için 43 hidrojen projesini onayladı. Eyalet yetkilileri toplam yatırım değerinin 8 milyar 750 milyon yuan (1 milyar 230 milyon dolar) olduğunu açıkladı.

 

Çin'de çelik yapımının dörtte birine ev sahipliği yapan eyalet,  sanayi yapısını iyileştirmeye çalışıyor. Eyalet, metro ve rüzgar türbini için ekipman imalatı dahil, az kirleten ve yüksek katma değerli  sektörlere dönüş yapmaya çalışıyor.

 

Hebei Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada "Zhangjiakou'yu  hidrojen gelişimine öncülük etmek için 2022 Kış Olimpiyatları'na ev  sahipliği fırsatı elde etmesini destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Zhangjiakou, Çin'de hidrojen başkenti olmayı amaçlıyor. Kentin hidrojen üretim kapasitesi 2021'de 21 bin ton, 2035'te 50 bin ton olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.