Çinli Şirket Güneş Enerjili İnsansız Hava Aracı Geliştirdi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2019 - 16:16, Güncelleme: 31.07.2019 - 16:16 3686+ kez okundu.
 

Çinli Şirket Güneş Enerjili İnsansız Hava Aracı Geliştirdi

Çinli OXAI Aircraft tarafından geliştirilen güneş enerjili insansız hava aracı “MOZI 2” ilk uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Çinli OXAI Aircraft tarafından geliştirilen güneş enerjili  insansız hava aracı “MOZI 2” ilk uçuşunu başarılı bir şekilde  tamamladı. Shangai merkezli şirketin açıklamasına göre uçuş, 27 Temmuz’da Çin’in Zhejiang Eyaleti’nin doğusundaki Deqing ilçesindeki  bir havaalanında gerçekleştirildi.   Şirket, 15 metrelik kanat açıklığına sahip ve sadece güneş  pilleriyle çalışan uçağın, maksimum 8 bin metre yükseklikte  uçabileceğini söyledi. MOZI 2, Sekiz saat boyunca güneş ışığında şarj  ettikten sonra gece boyunca 12 saate kadar düşük bir hızda seyir  yapabiliyor. Uçağın afet yardımı, keşif ve iletişim için kullanılması  bekleniyor. Şirketin Genel Müdürü Mao Yiqing, uçağın uygulamasını daha da  genişletmek için 5G servis sağlayıcılarıyla birlikte çalışacaklarını  söyledi.   
Çinli OXAI Aircraft tarafından geliştirilen güneş enerjili insansız hava aracı “MOZI 2” ilk uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Çinli OXAI Aircraft tarafından geliştirilen güneş enerjili  insansız hava aracı “MOZI 2” ilk uçuşunu başarılı bir şekilde  tamamladı. Shangai merkezli şirketin açıklamasına göre uçuş, 27 Temmuz’da Çin’in Zhejiang Eyaleti’nin doğusundaki Deqing ilçesindeki  bir havaalanında gerçekleştirildi.

 

Şirket, 15 metrelik kanat açıklığına sahip ve sadece güneş  pilleriyle çalışan uçağın, maksimum 8 bin metre yükseklikte  uçabileceğini söyledi. MOZI 2, Sekiz saat boyunca güneş ışığında şarj  ettikten sonra gece boyunca 12 saate kadar düşük bir hızda seyir  yapabiliyor. Uçağın afet yardımı, keşif ve iletişim için kullanılması  bekleniyor. Şirketin Genel Müdürü Mao Yiqing, uçağın uygulamasını daha da  genişletmek için 5G servis sağlayıcılarıyla birlikte çalışacaklarını  söyledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.