CNOOC ve Shell’den Yeni Petrokimya Projesine 5,6 Milyar Dolarlık Yatırım

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2020 - 09:25, Güncelleme: 20.05.2020 - 09:25 3697+ kez okundu.
 

CNOOC ve Shell’den Yeni Petrokimya Projesine 5,6 Milyar Dolarlık Yatırım

Çin açık deniz petrol ve doğalgaz şirketi CNOOC ile Hollanda petrol ve doğalgaz şirketi Royal Dutch Shell, 5,6 milyar dolar değerinde stratejik iş birliği çerçeve anlaşması imzaladı.

Çin’in en büyük açık deniz petrol ve gaz üreticisi olan China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) ile Hollanda petrol ve doğalgaz şirketi Royal Dutch Shell, pazar günü 5,6 milyar  dolar değerinde stratejik iş birliği çerçeve anlaşması imzaladı.   Anlaşma, her iki şirketin temsilcilerinin katıldığı 5G video  bağlantısı aracılığıyla imzalandı. İş birliği çerçevesinde CNOOC ve Shell 3. faz etilen projesini hayata geçirecek. Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  tahmini yıllık üretim değeri 38,2 milyar yuan (yaklaşık 5,4 milyar  dolar) olan projenin inşaatına 2021 yılında Guangdong Eyaleti’nin Huizhou şehrinde başlaması planlanıyor.   İş birliğini değerlendiren Shell CEO’su Ben van Beurden, ortak  girişimin Çin ve dünyadaki en büyük ve en rekabetçi petrokimya  tesislerinden biri haline geldiğini söyledi. CNOOC Başkanı Wang Dongjin ise CNOOC ve Shell’in 2019 yılı sonuna kadar toplamda yaklaşık 15 milyon ton etilen ürettiğini ve net karlarının 20 milyar yuanın  üzerine çıktığını söyledi. İki şirket arasındaki iş birliğinin temeli daha eskiye dayanıyor.   2016 yılında ilk anlaşmalarını imzalayan iki şirket, Huizhou’da bir  petrokimya projesinde ortaklık yaptı. Proje kapsamında, 1,2 milyon  ton/yıl etilen, 630 bin ton/yıl stiren, 600 bin ton/yıl poliol  üretecek tesis inşaa edildi. Ortaklar, yeni tesisle birlikte hem  üretim kapasitesini artıracak hem de ürün yelpazesini genişletecek.
Çin açık deniz petrol ve doğalgaz şirketi CNOOC ile Hollanda petrol ve doğalgaz şirketi Royal Dutch Shell, 5,6 milyar dolar değerinde stratejik iş birliği çerçeve anlaşması imzaladı.

Çin’in en büyük açık deniz petrol ve gaz üreticisi olan China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) ile Hollanda petrol ve doğalgaz şirketi Royal Dutch Shell, pazar günü 5,6 milyar  dolar değerinde stratejik iş birliği çerçeve anlaşması imzaladı.

 

Anlaşma, her iki şirketin temsilcilerinin katıldığı 5G video  bağlantısı aracılığıyla imzalandı. İş birliği çerçevesinde CNOOC ve Shell 3. faz etilen projesini hayata geçirecek. Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre,  tahmini yıllık üretim değeri 38,2 milyar yuan (yaklaşık 5,4 milyar  dolar) olan projenin inşaatına 2021 yılında Guangdong Eyaleti’nin Huizhou şehrinde başlaması planlanıyor.

 

İş birliğini değerlendiren Shell CEO’su Ben van Beurden, ortak  girişimin Çin ve dünyadaki en büyük ve en rekabetçi petrokimya  tesislerinden biri haline geldiğini söyledi. CNOOC Başkanı Wang Dongjin ise CNOOC ve Shell’in 2019 yılı sonuna kadar toplamda yaklaşık 15 milyon ton etilen ürettiğini ve net karlarının 20 milyar yuanın  üzerine çıktığını söyledi. İki şirket arasındaki iş birliğinin temeli daha eskiye dayanıyor.

 

2016 yılında ilk anlaşmalarını imzalayan iki şirket, Huizhou’da bir  petrokimya projesinde ortaklık yaptı. Proje kapsamında, 1,2 milyon  ton/yıl etilen, 630 bin ton/yıl stiren, 600 bin ton/yıl poliol  üretecek tesis inşaa edildi. Ortaklar, yeni tesisle birlikte hem  üretim kapasitesini artıracak hem de ürün yelpazesini genişletecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.