Covid-19 Döneminde 81 İlin Ortalama Azot Dioksit (NO2) Değeri Düştü

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2020 - 11:24, Güncelleme: 07.05.2020 - 11:33 2732+ kez okundu.
 

Covid-19 Döneminde 81 İlin Ortalama Azot Dioksit (NO2) Değeri Düştü

2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla kıyasla 81 ilin ortalama Azot Dioksit (NO2) değerinde yüzde 10,5’lik bir düşüş gerçekleşti.

2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla kıyasla 81 ilin ortalama Azot Dioksit (NO2) değerinde yüzde 10,5’lik  bir düşüş gerçekleşti.   Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)  tarafından hazırlanan raporuna göre, 2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla  kıyasla NO2 değerlerinde en fazla düşüş yaşayan illerin Yalova, İstanbul, Zonguldak, Bursa, Kocaeli, Bartın, Kırklareli, Tekirdağ, Adana ve Edirne olduğunu tespit edildi. Yalova, İstanbul ve Zonguldak, NO2 değerinde en fazla düşüşün yaşandığı 1’inci kademe iller oldu. 1’inci kademeyi takiben en fazla düşüşün gerçekleştiği 2’nci kademedeki düşüş olarak değerlendirdiğimiz iller, genellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yer alırken, Adana ise bu iki  bölgenin dışında en yüksek etkinin yaşandığı illerden biri olarak  bölgesel açıdan diğer illerden ayrıştı. 3’üncü kademedeki düşüş ise  genellikle 2’nci kademede düşüş yaşayan illerin yakın coğrafyasında  yer alan illerde öne çıktı.    Açıklamada, “NO2 düzeylerinde 81 il ortalamasına göre daha fazla düşüş yaşayan bu iller; artan sosyal mesafe önlemleri ile evden çalışma düzenine geçilmesi, şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinin düşüşü, fabrikaların geçici olarak üretimlerini askıya alması gibi farklı önlemlerden en fazla etkilenmiş iller olarak yorumlanabilir. COVID-19 normalleşme sürecindeki politika tasarımlarında, bu illerde sanayi aktivitelerinin ve insan hareketliliğinin diğer illere kıyasla daha yüksek oranlarda düşüş gösterdiğini, göz önünde bulundurmak gerekecektir.”denildi.
2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla kıyasla 81 ilin ortalama Azot Dioksit (NO2) değerinde yüzde 10,5’lik bir düşüş gerçekleşti.

2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla kıyasla 81 ilin ortalama Azot Dioksit (NO2) değerinde yüzde 10,5’lik  bir düşüş gerçekleşti.

 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)  tarafından hazırlanan raporuna göre, 2020 yılı Nisan ayında bir önceki yıla  kıyasla NO2 değerlerinde en fazla düşüş yaşayan illerin Yalova, İstanbul, Zonguldak, Bursa, Kocaeli, Bartın, Kırklareli, Tekirdağ, Adana ve Edirne olduğunu tespit edildi. Yalova, İstanbul ve Zonguldak, NO2 değerinde en fazla düşüşün yaşandığı 1’inci kademe iller oldu. 1’inci kademeyi takiben en fazla düşüşün gerçekleştiği 2’nci kademedeki düşüş olarak değerlendirdiğimiz iller, genellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yer alırken, Adana ise bu iki  bölgenin dışında en yüksek etkinin yaşandığı illerden biri olarak  bölgesel açıdan diğer illerden ayrıştı. 3’üncü kademedeki düşüş ise  genellikle 2’nci kademede düşüş yaşayan illerin yakın coğrafyasında  yer alan illerde öne çıktı. 

 

Açıklamada, “NO2 düzeylerinde 81 il ortalamasına göre daha fazla düşüş yaşayan bu iller; artan sosyal mesafe önlemleri ile evden çalışma düzenine geçilmesi, şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinin düşüşü, fabrikaların geçici olarak üretimlerini askıya alması gibi farklı önlemlerden en fazla etkilenmiş iller olarak yorumlanabilir. COVID-19 normalleşme sürecindeki politika tasarımlarında, bu illerde sanayi aktivitelerinin ve insan hareketliliğinin diğer illere kıyasla daha yüksek oranlarda düşüş gösterdiğini, göz önünde bulundurmak gerekecektir.”denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler