CW Enerji Güneş Enerjisi Teknolojilerine 300 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

ŞİRKET 12.05.2022 - 15:12, Güncelleme: 12.05.2022 - 15:12 4211+ kez okundu.
 

CW Enerji Güneş Enerjisi Teknolojilerine 300 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planladıklarını bildirdi.

Antalya merkezli güneş paneli üretim firması CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planladıklarını bildirdi. Tarık Sarvan, Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda, CW Enerji'nin ürünlerini yüzde 55'in üzerinde yerlilikle ürettiğini ve yerliliğin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve Türkiye'deki güneş paneli üretiminin yüzde 27'sini gerçekleştirdiklerini, bu yıl 700 megavat ile 1 gigavat seviyesinde güneş paneli üretimi yapmayı planladıklarını dile getirdi. CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, üretilen panellerin ilk etapta yüzde 30'unu ihraç edeceklerini belirterek, 'Hedefimiz ürünlerin yüzde 60-70'inin ihracatını gerçekleştirmek. Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Balkan ülkeleri öncelikli olarak ihracat hedefimizdeki ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanında ihtiyaç duyduğumuz ürünleri Türkiye'de üretmek istiyoruz. Bu kapsamda Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planlıyoruz.' diye konuştu. 'Türkiye'deki güneş firmaları anti-dumping ve gözetimle koruma altına alınmalı' Tarık Sarvan, Türkiye'de gelişen ve büyüyen güneş enerjisi üretim kabiliyetinin artırılması için kanun yapıcıların firmaları koruyan değişimler yapması gerektiğini ifade etti. Özellikle Asya kökenli firmaların tüm dünyada yerli firmaların gelişimine tehdit oluşturduğunu vurgulayan Sarvan, 'İlk defa Türkiye'den bu etkinliğe bu kadar firma katılımı oluyor. Bu durum gerçekten gurur verici. Bunun korunarak devam etmesi gerekiyor. Buraya birçok ülkeden insan ve yatırımcı geliyor. Türk firmaları burada dikkat çekiyor. Türkiye'nin 57 ülkeye ihracatı var. Bilmeyen katılımcılar bu etkinlikte Türk firmalarını görünce Türkiye'nin de üretim üssü olduğunu anlayacaklar. Ancak Türkiye'deki üretimin diğer ülkelerin tehditlerine karşı gerek anti-dumping gerek gözetimle diğer ülkelerin üretiminin yarattığı tehditten korunması gerekiyor. Güneş enerjisi sektörü her şeyden önce know-how gerektiren bir sektör. Kendi know-how'umuzu oluşturmak 10'larca yıl zaman aldı. Bunu korumak geleceğimizi korumak anlamına geliyor.' dedi.
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planladıklarını bildirdi.

Antalya merkezli güneş paneli üretim firması CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planladıklarını bildirdi.

Tarık Sarvan, Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda, CW Enerji'nin ürünlerini yüzde 55'in üzerinde yerlilikle ürettiğini ve yerliliğin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve Türkiye'deki güneş paneli üretiminin yüzde 27'sini gerçekleştirdiklerini, bu yıl 700 megavat ile 1 gigavat seviyesinde güneş paneli üretimi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, üretilen panellerin ilk etapta yüzde 30'unu ihraç edeceklerini belirterek, 'Hedefimiz ürünlerin yüzde 60-70'inin ihracatını gerçekleştirmek. Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Balkan ülkeleri öncelikli olarak ihracat hedefimizdeki ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanında ihtiyaç duyduğumuz ürünleri Türkiye'de üretmek istiyoruz. Bu kapsamda Antalya'da 300 milyon dolar değerinde entegre 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planlıyoruz.' diye konuştu.

'Türkiye'deki güneş firmaları anti-dumping ve gözetimle koruma altına alınmalı'

Tarık Sarvan, Türkiye'de gelişen ve büyüyen güneş enerjisi üretim kabiliyetinin artırılması için kanun yapıcıların firmaları koruyan değişimler yapması gerektiğini ifade etti.

Özellikle Asya kökenli firmaların tüm dünyada yerli firmaların gelişimine tehdit oluşturduğunu vurgulayan Sarvan, 'İlk defa Türkiye'den bu etkinliğe bu kadar firma katılımı oluyor. Bu durum gerçekten gurur verici. Bunun korunarak devam etmesi gerekiyor. Buraya birçok ülkeden insan ve yatırımcı geliyor. Türk firmaları burada dikkat çekiyor. Türkiye'nin 57 ülkeye ihracatı var. Bilmeyen katılımcılar bu etkinlikte Türk firmalarını görünce Türkiye'nin de üretim üssü olduğunu anlayacaklar. Ancak Türkiye'deki üretimin diğer ülkelerin tehditlerine karşı gerek anti-dumping gerek gözetimle diğer ülkelerin üretiminin yarattığı tehditten korunması gerekiyor. Güneş enerjisi sektörü her şeyden önce know-how gerektiren bir sektör. Kendi know-how'umuzu oluşturmak 10'larca yıl zaman aldı. Bunu korumak geleceğimizi korumak anlamına geliyor.' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.