Dördüncü Sondaj Gemisi Geliyor

GÜNCEL 09.02.2021 - 12:30, Güncelleme: 09.02.2021 - 12:30 4654+ kez okundu.
 

Dördüncü Sondaj Gemisi Geliyor

Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından dördüncü petrol ve doğalgaz sondaj gemisi için ön anlaşma yapıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yeni sondaj gemisini Norveç’ten satın aldığı belirtildi. Gemi için anlaşma imzalandığı, kısa süre içinde teslim alınacağı ifade edildi. Karadeniz’de Fatih sondaj gemisinin 405 milyar metreküplük tarihi keşfi ile dünyada büyük yanı uyandıran Türkiye hem Karadeniz’de hem de Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine hız verdi. Türkiye, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisini alıyor. Norveç'ten gelecek gemi için ön anlaşma yapıldı. Bir süredir sondaj gemisi filosunu genişletme çalışmaları yürüten Türkiye, sondaj gemisi filosuna bir yenisini daha ekliyor. Yeni gelecek gemi ile birlikte sondaj gemisi sayısını 4'e çıkaracak Türkiye'nin üst düzey teknolojik özelliklere sahip gemisinin adının 'Bolette Dolphin' olduğunu ifade edildi. Güney Kore yapımı geminin Norveç'ten alındığı bildirilirken, satın alma işlemi için ön anlaşmanın da yapıldığı belirtildi. Geminin Türkiye'ye getirilmesi için bürokratik işlemlerin tamamlanması bekleniyor. Gemi Yapı ve Seyir Bilgileri: Maksimum 40 bin ft. (yaklaşık 12 bin 192 metre) sondaj yapabiliyor. Kaydedilen Maksimum Seyir Hızı: 8.2 knot (15.16 km/s) Ortalama Seyir Hızı: 6.6 knot (12.22 km/s) Gemi Boyu: 228.93 m. Gemi Genişliği: 36 m. Seyir Hali Draft: 16.5 m. Gemi Gros Tonajı: 51437 GT Gemi Detveyt Tonajı: 34000 DWT
Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından dördüncü petrol ve doğalgaz sondaj gemisi için ön anlaşma yapıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yeni sondaj gemisini Norveç’ten satın aldığı belirtildi. Gemi için anlaşma imzalandığı, kısa süre içinde teslim alınacağı ifade edildi.

Karadeniz’de Fatih sondaj gemisinin 405 milyar metreküplük tarihi keşfi ile dünyada büyük yanı uyandıran Türkiye hem Karadeniz’de hem de Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine hız verdi. Türkiye, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisini alıyor. Norveç'ten gelecek gemi için ön anlaşma yapıldı.

Bir süredir sondaj gemisi filosunu genişletme çalışmaları yürüten Türkiye, sondaj gemisi filosuna bir yenisini daha ekliyor. Yeni gelecek gemi ile birlikte sondaj gemisi sayısını 4'e çıkaracak Türkiye'nin üst düzey teknolojik özelliklere sahip gemisinin adının 'Bolette Dolphin' olduğunu ifade edildi.

Güney Kore yapımı geminin Norveç'ten alındığı bildirilirken, satın alma işlemi için ön anlaşmanın da yapıldığı belirtildi. Geminin Türkiye'ye getirilmesi için bürokratik işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

Gemi Yapı ve Seyir Bilgileri:

Maksimum 40 bin ft. (yaklaşık 12 bin 192 metre) sondaj yapabiliyor.

Kaydedilen Maksimum Seyir Hızı: 8.2 knot (15.16 km/s)

Ortalama Seyir Hızı: 6.6 knot (12.22 km/s)

Gemi Boyu: 228.93 m.

Gemi Genişliği: 36 m.

Seyir Hali Draft: 16.5 m.

Gemi Gros Tonajı: 51437 GT

Gemi Detveyt Tonajı: 34000 DWT

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler