Elektrik Faturalarındaki TRT Payı Kaldırıldı

GÜNCEL 09.11.2021 - 09:35, Güncelleme: 09.11.2021 - 09:35 4648+ kez okundu.
 

Elektrik Faturalarındaki TRT Payı Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda, elektrik faturalarındaki Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) payı ile enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin kaldırıldığını açıkladı. Bir elektrik faturasının sadece %49.95’ini Elektrik Tüketim Bedeli oluşturuyor. %30.95’ini ise Elektrik Dağıtım Bedeli oluşturuyor. Elektrik tüketimi üzerindeki tüm vergiler, fatura borcunun yüzde 21'ine denk geliyor. En büyük vergi kalemi %15.25 ile KDV iken, ikinci büyük vergi kalemi mesken ve ticarethane için %2.5 olan Belediye Tüketim Vergisi. Bu iki vergi kalemi dışında elektrik faturasının yüzde 1’ini TRT Payı, yüzde 0.35’ini de Enerji Fonu oluşturuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2019 Kamu İşletmeleri Raporu'na göre, TRT’ye vatandaşın cebinden 1 milyar TL de enerji payı aktarıldı. Doğal gaz fiyatları ile de açıklamalarda bulunan Erdoğan, doğal gazı da hane halkına %70 indirimle verdiklerini söyledi. Erdoğan, "Avrupa'da, doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine çıktı. Buna karşılık biz konutlarda tüketilen doğal gazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatımıza göre baktığımızda ise halka yüzde 76 indirimle veriyoruz. Bir başka ifade ile her vatandaşımıza 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk” dedi.  Kaynak: Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda, elektrik faturalarındaki Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) payı ile enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin kaldırıldığını açıkladı.

Bir elektrik faturasının sadece %49.95’ini Elektrik Tüketim Bedeli oluşturuyor. %30.95’ini ise Elektrik Dağıtım Bedeli oluşturuyor. Elektrik tüketimi üzerindeki tüm vergiler, fatura borcunun yüzde 21'ine denk geliyor. En büyük vergi kalemi %15.25 ile KDV iken, ikinci büyük vergi kalemi mesken ve ticarethane için %2.5 olan Belediye Tüketim Vergisi. Bu iki vergi kalemi dışında elektrik faturasının yüzde 1’ini TRT Payı, yüzde 0.35’ini de Enerji Fonu oluşturuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2019 Kamu İşletmeleri Raporu'na göre, TRT’ye vatandaşın cebinden 1 milyar TL de enerji payı aktarıldı.

Doğal gaz fiyatları ile de açıklamalarda bulunan Erdoğan, doğal gazı da hane halkına %70 indirimle verdiklerini söyledi. Erdoğan, "Avrupa'da, doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine çıktı. Buna karşılık biz konutlarda tüketilen doğal gazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatımıza göre baktığımızda ise halka yüzde 76 indirimle veriyoruz. Bir başka ifade ile her vatandaşımıza 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk” dedi.  Kaynak: Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.