Emin Enerji, Kırşehir’de Biyogaz Tesisinin İnşaatına Başladı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2019 - 18:40, Güncelleme: 24.07.2019 - 18:40 3036+ kez okundu.
 

Emin Enerji, Kırşehir’de Biyogaz Tesisinin İnşaatına Başladı

Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji, 80 milyon liralık yatırımla Kırşehir’de biyogaz tesisinin inşaatına başladı.

Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji, 80 milyon liralık  yatırımla Kırşehir’de biyogaz tesisinin inşaatına başladı. 2020  yılının ilk ayında hizmete girmesi planlanan biyogaz tesisinin yılda 24 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması ve 14 bin hanenin  elektrik ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.   Kırşehir’de hayvansal atıkları elektriğe dönüştürecek biyogaz  tesisinin inşaatına başlandı. Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji’nin ilk etapta 40, daha sonra kapasite artışı ve ek tesislerle 80 milyon liralık yatırımla 2020 yılının Ocak ayında hizmete hazır  hale getirmeyi planladığı tesisin ilk lansmanı Kırşehir’de yapıldı.    Düzenlenen lasmana AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Üstün, Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp ile STK temsilcileri katıldı.    Yapılan yatırımla ilgili konuşan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Kırşehir’e yapılacak toplamda 80 milyon liralık biyogaz  tesisiyle bölgenin ekonomisi ve istihdamına önemli bir katkı  sağlanacağını belirtti. Üstün: “Ocak ayında hizmete geçecek tesis için  ilk etapta 40 milyon liralık yatırım planlanıyor. Daha sonra kapasite  artırımı ile gübre tesisi ve seracılık gibi ek tesisler yapılarak  toplamda yatırım bedeli 80 milyon liraya çıkacak. 3 MW gücünde olacak  biyogaz tesisinin, tam kapasiteyle hizmete geçtiğinde yılda 24 milyon  kilovatsaat elektrik üretimi yapmasını hedefliyoruz.” açıklamasında  bulundu.   Lansmanın açılışında konuşan Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp  ise “ Emin Enerji olarak, Kırşehir’e bağlı Körpınar köyünde 19 bin  metrekarelik alanda biyogaz tesisinin ilk adımlarını attık. Bölgede  bir sorun haline gelen, çevreyi ve yeraltı sularını kirleten hayvansal  atıklar bertaraf edilerek elektriğe dönüşecek. Özellikle atıklardan  arınacak suların kirlenmesi önlenecek. Atıklardan üretilecek enerji  gücüyle yaklaşık 14 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.” dedi.   Toplantıya katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli  ise yaptığı konuşmada Emin Grup’a enerji konusunda bölgeye yaptığı  yatırımlardan dolayı teşekkür ederek yapılan yatırımdan duyduğu  memnuniyeti dile getirdi. Kendirli, yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “ Emin Enerji’nin bölgeye yaptığı yatırım, Kırşehir’de hayvancılığın  entegrasyonu konusunda çok önemli bir yatırım. Besi hayvancılığında Türkiye’nin önde gelen şehri Kırşehir’in yaşadığı atık sorunu da artık  çözüme kavuşmuş olacak. Böyle faydalı bir tesisi şehrimize kazandıran Sayın Emin Üstün’e ve Emin Enerji’ye teşekkür ediyorum.”diye konuştu.  
Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji, 80 milyon liralık yatırımla Kırşehir’de biyogaz tesisinin inşaatına başladı.

Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji, 80 milyon liralık  yatırımla Kırşehir’de biyogaz tesisinin inşaatına başladı. 2020  yılının ilk ayında hizmete girmesi planlanan biyogaz tesisinin yılda 24 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması ve 14 bin hanenin  elektrik ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

 

Kırşehir’de hayvansal atıkları elektriğe dönüştürecek biyogaz  tesisinin inşaatına başlandı. Emin Grup bünyesinde hizmet veren Emin Enerji’nin ilk etapta 40, daha sonra kapasite artışı ve ek tesislerle 80 milyon liralık yatırımla 2020 yılının Ocak ayında hizmete hazır  hale getirmeyi planladığı tesisin ilk lansmanı Kırşehir’de yapıldı. 

 

Düzenlenen lasmana AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Üstün, Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp ile STK temsilcileri katıldı. 

 

Yapılan yatırımla ilgili konuşan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Kırşehir’e yapılacak toplamda 80 milyon liralık biyogaz  tesisiyle bölgenin ekonomisi ve istihdamına önemli bir katkı  sağlanacağını belirtti. Üstün: “Ocak ayında hizmete geçecek tesis için  ilk etapta 40 milyon liralık yatırım planlanıyor. Daha sonra kapasite  artırımı ile gübre tesisi ve seracılık gibi ek tesisler yapılarak  toplamda yatırım bedeli 80 milyon liraya çıkacak. 3 MW gücünde olacak  biyogaz tesisinin, tam kapasiteyle hizmete geçtiğinde yılda 24 milyon  kilovatsaat elektrik üretimi yapmasını hedefliyoruz.” açıklamasında  bulundu.

 

Lansmanın açılışında konuşan Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp  ise “ Emin Enerji olarak, Kırşehir’e bağlı Körpınar köyünde 19 bin  metrekarelik alanda biyogaz tesisinin ilk adımlarını attık. Bölgede  bir sorun haline gelen, çevreyi ve yeraltı sularını kirleten hayvansal  atıklar bertaraf edilerek elektriğe dönüşecek. Özellikle atıklardan  arınacak suların kirlenmesi önlenecek. Atıklardan üretilecek enerji  gücüyle yaklaşık 14 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.” dedi.

 

Toplantıya katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli  ise yaptığı konuşmada Emin Grup’a enerji konusunda bölgeye yaptığı  yatırımlardan dolayı teşekkür ederek yapılan yatırımdan duyduğu  memnuniyeti dile getirdi. Kendirli, yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “ Emin Enerji’nin bölgeye yaptığı yatırım, Kırşehir’de hayvancılığın  entegrasyonu konusunda çok önemli bir yatırım. Besi hayvancılığında Türkiye’nin önde gelen şehri Kırşehir’in yaşadığı atık sorunu da artık  çözüme kavuşmuş olacak. Böyle faydalı bir tesisi şehrimize kazandıran Sayın Emin Üstün’e ve Emin Enerji’ye teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.