Emtia Piyasasında Ralli Haftası Yaşandı

GÜNCEL 07.11.2022 - 11:46, Güncelleme: 07.11.2022 - 11:46 1663+ kez okundu.
 

Emtia Piyasasında Ralli Haftası Yaşandı

Emtia piyasasında rallilerin yaşandığı bir hafta geride kaldı.

Çin'in "sıfır Kovid-19" politikasını terk edeceğine yönelik haber akışıyla geçen hafta metallerde de yükselişler görüldü. Geçen hafta tezgah üstü piyasada bakır yüzde 5,2, kurşun yüzde 5,2, alüminyum yüzde 4 ve nikel yüzde 7,1 değer kazandı. Enerji emtialarına da sert yükselişler hakim oldu. Brent petrol yüzde 4,3, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz da yüzde 13,6 artış kaydetti. Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, küresel petrol talebine ilişkin endişelerin hafiflemesi etkili oldu. Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsü ülkede talebin güçlendiği algısıyla fiyatlarda yükselişe neden oldu. Analistler, kış mevsiminin yaklaşmasıyla ve doğal gaza olan talebin uzun süre devam edeceğine dair beklentilerle doğal gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.
Emtia piyasasında rallilerin yaşandığı bir hafta geride kaldı.

Çin'in "sıfır Kovid-19" politikasını terk edeceğine yönelik haber akışıyla geçen hafta metallerde de yükselişler görüldü.

Geçen hafta tezgah üstü piyasada bakır yüzde 5,2, kurşun yüzde 5,2, alüminyum yüzde 4 ve nikel yüzde 7,1 değer kazandı.

Enerji emtialarına da sert yükselişler hakim oldu. Brent petrol yüzde 4,3, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz da yüzde 13,6 artış kaydetti.

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, küresel petrol talebine ilişkin endişelerin hafiflemesi etkili oldu.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüş öngörüsü ülkede talebin güçlendiği algısıyla fiyatlarda yükselişe neden oldu.

Analistler, kış mevsiminin yaklaşmasıyla ve doğal gaza olan talebin uzun süre devam edeceğine dair beklentilerle doğal gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.