Enerji Etiketlenmesi Çevre Yönetmeliği Yayımlandı

GÜNCEL 02.03.2021 - 09:52, Güncelleme: 02.03.2021 - 09:52 2994+ kez okundu.
 

Enerji Etiketlenmesi Çevre Yönetmeliği Yayımlandı

“Enerji Etiketlenmesi Çevre Yönetmeliği” 31411 sayılı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacının, piyasaya arz edilen ya da hizmet sunulan enerji ile ilgili ürünler için bir çerçeve oluşturarak Bu ürünlerin etiketlenmesi ve enerji verimliliğine kullanım sırasında enerji ve diğer kaynakların tüketimine ilişkin standart ürün bilgilerinin ve bu ürünlere ilişkin tamamlayıcı bilgilerin sağlanması yoluyla müşterilerin enerji tüketimini azaltması için daha verimli ürünler seçmelerini sağlamak olduğu bildirildi. Yönetmeliğin kapsamının ise, piyasaya arz edilen ya da hizmete sunulan enerji ile ilgili ürünlere ilişkin tedarikçi satıcı ve yetkili kuruluşların yükümlülüklerini ürünlerin piyasa gözetimi denetimi ve kontrolü risk teşkil eden ürünlere ulusal düzeyde müdahale etme usulü koruma önlemleri usulü etiketlerin uygulamaya konulması ve yeniden sınıflandırılması ile oyunlaştırma standartlarına ilişkin diğer iş ve işlemleri kapsamakta olduğu ifade edildi. İlgili Resmi Gazete için tıklayınız
“Enerji Etiketlenmesi Çevre Yönetmeliği” 31411 sayılı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacının, piyasaya arz edilen ya da hizmet sunulan enerji ile ilgili ürünler için bir çerçeve oluşturarak Bu ürünlerin etiketlenmesi ve enerji verimliliğine kullanım sırasında enerji ve diğer kaynakların tüketimine ilişkin standart ürün bilgilerinin ve bu ürünlere ilişkin tamamlayıcı bilgilerin sağlanması yoluyla müşterilerin enerji tüketimini azaltması için daha verimli ürünler seçmelerini sağlamak olduğu bildirildi.

Yönetmeliğin kapsamının ise, piyasaya arz edilen ya da hizmete sunulan enerji ile ilgili ürünlere ilişkin tedarikçi satıcı ve yetkili kuruluşların yükümlülüklerini ürünlerin piyasa gözetimi denetimi ve kontrolü risk teşkil eden ürünlere ulusal düzeyde müdahale etme usulü koruma önlemleri usulü etiketlerin uygulamaya konulması ve yeniden sınıflandırılması ile oyunlaştırma standartlarına ilişkin diğer iş ve işlemleri kapsamakta olduğu ifade edildi.

İlgili Resmi Gazete için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.