Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan Yeni Kararlar

GÜNCEL 03.11.2021 - 09:58, Güncelleme: 03.11.2021 - 09:58 4309+ kez okundu.
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan Yeni Kararlar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2020 yılına ait yenilenebilir enerji Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi.

 EPDK, 2020 yılına ait yenilenebilir enerji Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi, 2021 yılının üç aylık YEKDEM maliyetlerini revize etti. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan iki ayrı EPDK kararından ilkine göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının (YEKA) elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına ilişkin kanun kapsamında, 2020 yılına ait Türkiye ortalama elektrik toptan satışa fiyatı (TORETOSAF) kWh başına 28.56 kuruş olarak belirlendi. Diğer EPDK kararına göre ise 2021 yılının son çeyreği için tedarik edilen birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM maliyetinin kWh başına; Ekim ayı için 63.33 TL, Kasım ayı için 22.21 TL ve Aralık ayı için 1.57 TL olarak revize edilmesine karar verildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2020 yılına ait yenilenebilir enerji Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi.

 EPDK, 2020 yılına ait yenilenebilir enerji Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi, 2021 yılının üç aylık YEKDEM maliyetlerini revize etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan iki ayrı EPDK kararından ilkine göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının (YEKA) elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına ilişkin kanun kapsamında, 2020 yılına ait Türkiye ortalama elektrik toptan satışa fiyatı (TORETOSAF) kWh başına 28.56 kuruş olarak belirlendi.

Diğer EPDK kararına göre ise 2021 yılının son çeyreği için tedarik edilen birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM maliyetinin kWh başına; Ekim ayı için 63.33 TL, Kasım ayı için 22.21 TL ve Aralık ayı için 1.57 TL olarak revize edilmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler