Enerji Sektörünün İVME’si Üç Yaşında

ŞİRKET 31.05.2022 - 15:24, Güncelleme: 31.05.2022 - 15:53 2087+ kez okundu.
 

Enerji Sektörünün İVME’si Üç Yaşında

Enerji sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimlere destek sağlayan İVME programında üçüncü dönem başladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ tarafından, elektrik dağıtım sektörünün ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiren girişimleri desteklemek üzere düzenlenen İVME Girişim Hızlandırma Programı’nda üçüncü dönem başladı. Enerjisa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, programa kabul edilen girişimler Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin İnovasyon ve Ar-Ge imkanlarından yararlanma imkanına da sahip oluyor. Enerji sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimlere destek sağlayan İVME programında üçüncü dönem başladı. İVME programı, yeni dönemde enerji sektöründe etki yaratan girişimler için başvuruları 3 Haziran'a kadar almaya devam edecek. İVME programı sayesinde ürün prototipi oluşturulmuş girişimlerin, ticarileşme ve ölçeklenmesi desteklenerek girişimci ekosisteminin gelişmesine katkı sağlanıyor. Proje kapsamında, ürün test edilme sürecinde girişimcilere finansal destek sunuluyor. Uygun bulunan projeler Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin ulusal yatırım ekosistemine dahil edilebiliyor ve Eurogia, Free Electrons ve InnoEnergy gibi uluslararası enerji sektörü bağlantılarından faydalanabiliyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, bugüne kadar İvme Girişim Hızlandırma Programı kapsamında 110 girişimci arasından 23 girişim ile ürün test edilme çalışmalarına destek olduklarını belirterek, "6 girişimin çalışmasının projelendirilmesine ve EPDK tarafından 2,5 milyon lira proje bütçesi alınmasına, 3 girişimcinin ürününün ise Enerjisa tarafından doğrudan alım yoluyla değerlendirilmesine, 1 girişim programının da başarıyla tamamlamasının ardından ABD kaynaklı bir fondan yatırım alarak uluslararası arenaya adım atmasına destek olduk." ifadelerini kullandı.
Enerji sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimlere destek sağlayan İVME programında üçüncü dönem başladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ tarafından, elektrik dağıtım sektörünün ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiren girişimleri desteklemek üzere düzenlenen İVME Girişim Hızlandırma Programı’nda üçüncü dönem başladı.

Enerjisa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, programa kabul edilen girişimler Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin İnovasyon ve Ar-Ge imkanlarından yararlanma imkanına da sahip oluyor.

Enerji sektörüne yönelik çözümler geliştiren girişimlere destek sağlayan İVME programında üçüncü dönem başladı. İVME programı, yeni dönemde enerji sektöründe etki yaratan girişimler için başvuruları 3 Haziran'a kadar almaya devam edecek.

İVME programı sayesinde ürün prototipi oluşturulmuş girişimlerin, ticarileşme ve ölçeklenmesi desteklenerek girişimci ekosisteminin gelişmesine katkı sağlanıyor. Proje kapsamında, ürün test edilme sürecinde girişimcilere finansal destek sunuluyor.

Uygun bulunan projeler Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin ulusal yatırım ekosistemine dahil edilebiliyor ve Eurogia, Free Electrons ve InnoEnergy gibi uluslararası enerji sektörü bağlantılarından faydalanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, bugüne kadar İvme Girişim Hızlandırma Programı kapsamında 110 girişimci arasından 23 girişim ile ürün test edilme çalışmalarına destek olduklarını belirterek, "6 girişimin çalışmasının projelendirilmesine ve EPDK tarafından 2,5 milyon lira proje bütçesi alınmasına, 3 girişimcinin ürününün ise Enerjisa tarafından doğrudan alım yoluyla değerlendirilmesine, 1 girişim programının da başarıyla tamamlamasının ardından ABD kaynaklı bir fondan yatırım alarak uluslararası arenaya adım atmasına destek olduk." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler