Enerjisa 49 MW kapasiteli Elmalı Rüzgar Enerji Santrali Kuracak

GÜNCEL 20.11.2021 - 10:40, Güncelleme: 20.11.2021 - 10:40 2362+ kez okundu.
 

Enerjisa 49 MW kapasiteli Elmalı Rüzgar Enerji Santrali Kuracak

Enerjisa, kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında, 192.5 milyon lira yatırımla Çanakkale ve Balıkesir il sınırları içinde 49 MW’lık Elmalı RES kurup işletecek.

Enerjisa, yerli ve yenilenebilir kaynaklara bir yenisini daha ekliyor. Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale’nin Bayramiç ve Ayvacık ilçeleri ile Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırları içerisinde 49 MW kapasiteli Elmalı Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Enerjisa'nın Rüzgar YEKA ihaleleri kapsamında kazandığı 500 MW'lik lisans hakkı kapsamında hayata geçirilecek projenin bedeli 192.5 milyon TL olarak hesaplanıyor. Elmalı RES, 14 adet rüzgar türbininden oluşacak. Türbinlerden dördü Balıkesir il sınırları içinde, geri kalanı da Çanakkale il sınırları içinde yer alacak. Santralin yılda 171.813.600 kWh elektrik üretmesi planlanıyor. 
Enerjisa, kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında, 192.5 milyon lira yatırımla Çanakkale ve Balıkesir il sınırları içinde 49 MW’lık Elmalı RES kurup işletecek.

Enerjisa, yerli ve yenilenebilir kaynaklara bir yenisini daha ekliyor. Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale’nin Bayramiç ve Ayvacık ilçeleri ile Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırları içerisinde 49 MW kapasiteli Elmalı Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Enerjisa'nın Rüzgar YEKA ihaleleri kapsamında kazandığı 500 MW'lik lisans hakkı kapsamında hayata geçirilecek projenin bedeli 192.5 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Elmalı RES, 14 adet rüzgar türbininden oluşacak. Türbinlerden dördü Balıkesir il sınırları içinde, geri kalanı da Çanakkale il sınırları içinde yer alacak. Santralin yılda 171.813.600 kWh elektrik üretmesi planlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.