Enerjisa Enerji 2019'un İlk Çeyreğini Güçlü Rakamlara Ulaştı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 3257+ kez okundu.
 

Enerjisa Enerji 2019'un İlk Çeyreğini Güçlü Rakamlara Ulaştı

Elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji 31 Mart 2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı.

Elektrik dağıtım ve perakende satış enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yılının ilk çeyreğinde 1 milyon 126  bin TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın  aynı dönemine göre yüzde 30 artırdı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan  net kârı ise aynı dönemde 297 milyon TL’ye ulaştı.  Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak,  uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için makroekonomik  trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek,  etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve  operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında  hedeflerimizi aşarak hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Faaliyet gelirlerimizin yüzde 30, baz alınan net kârımızın yüzde 22  büyüdüğü güçlü bir ilk çeyrek dönemini geride bıraktık. Bu başarılı  dönemin ardından 2019 ve 2020 için belirlemiş olduğumuz orta vadeli  operasyonel ve finansal hedeflerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Bu  görünüm, sürdürülebilir bir nakit akışına dayanarak reel gelir ve  temettü büyümesi yakalama hedefimizle aynı doğrultuda olduğundan, hem  uluslararası hem de yerel yatırımcılar için cazip bir yatırım fırsatı  oluşturmaktadır” dedi.  Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise “Çevik bir yönetim  stratejisiyle, 2018 yılında değişken makro şartlara rağmen sağlıklı  büyümemizi devam ettirdik. İlk çeyrekteki güçlü gelir büyümemize ek  olarak, nakit akışımız da güçlenmiştir. Ayrıca, 2019 yılı için  finansman ihtiyacımızı da büyük ölçüde tamamlayarak, faiz ve likidite  risklerini etkin bir şekilde kontrol altına aldık” dedi. 
Elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji 31 Mart 2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı.

Elektrik dağıtım ve perakende satış enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yılının ilk çeyreğinde 1 milyon 126  bin TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın  aynı dönemine göre yüzde 30 artırdı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan  net kârı ise aynı dönemde 297 milyon TL’ye ulaştı. 

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak,  uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için makroekonomik  trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek,  etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve  operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında  hedeflerimizi aşarak hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Faaliyet gelirlerimizin yüzde 30, baz alınan net kârımızın yüzde 22  büyüdüğü güçlü bir ilk çeyrek dönemini geride bıraktık. Bu başarılı  dönemin ardından 2019 ve 2020 için belirlemiş olduğumuz orta vadeli  operasyonel ve finansal hedeflerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Bu  görünüm, sürdürülebilir bir nakit akışına dayanarak reel gelir ve  temettü büyümesi yakalama hedefimizle aynı doğrultuda olduğundan, hem  uluslararası hem de yerel yatırımcılar için cazip bir yatırım fırsatı  oluşturmaktadır” dedi. 

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise “Çevik bir yönetim  stratejisiyle, 2018 yılında değişken makro şartlara rağmen sağlıklı  büyümemizi devam ettirdik. İlk çeyrekteki güçlü gelir büyümemize ek  olarak, nakit akışımız da güçlenmiştir. Ayrıca, 2019 yılı için  finansman ihtiyacımızı da büyük ölçüde tamamlayarak, faiz ve likidite  risklerini etkin bir şekilde kontrol altına aldık” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.