Enerjisa Enerji, Enerji Verimliliği Konulu Mobil Oyununu Hizmete Sundu

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2020 - 13:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 13:17 2969+ kez okundu.
 

Enerjisa Enerji, Enerji Verimliliği Konulu Mobil Oyununu Hizmete Sundu

Enerjisa Enerji, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla geliştirilen mobil oyununu kullanıcıların beğenisine sundu.

Enerjisa Enerji, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla geliştirilen mobil oyununu kullanıcıların beğenisine sundu.    Şirketten yapılan açıklamaya göre, on yıl önce "Enerjimi Koruyorum" sosyal projesi kapsamında geliştirilen oyunun, ara yüzü yenilendi, oyun haritası ve içeriği zenginleştirilip, detaylandırılarak mobil cihazlar için uygun hale getirildi.    Günde bir saat ile sınırlandırılarak yenilenen mobil oyunda, çocuklar enerji verimliliği ve tasarrufunu eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyor. Ayrıca, çocuklar kendi özel karakterlerini oluşturarak bu karakter aracılığıyla itfaiye, kurum, konut, pazar yeri ve market gibi tüm kent öğelerini bir araya getirerek şehir kurabiliyor. Kurdukları şehrin enerji kaynaklarını da kendileri yönetebiliyorlar.    Bir saatin sonunda otomatik olarak kapanan oyunda, çocukların genel kültürlerinin gelişmesi için soru-cevap ve farklı bölümler de yer alıyor.    Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji AŞ Üst Yöneticisi Murat Pınar, enerji verimliliğinin bugün en ucuz enerji kaynağı olarak kabul edildiğini belirterek, "Bu kavram ayrıca iklim değişikliğine karşı mücadelede ve sürdürülebilir toplumlar ve şehirler yaratmak konusunda kritik bir öneme sahip. Bireysel olarak hepimizin davranışlarımızı değiştirmemiz ve enerji verimliliğine yönelik iyi alışkanlıklara sahip olmamız gerekiyor. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak sorumluluk alıyor ve geleceğimiz olan çocukları ve tüm toplumu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratacak çalışmalara değer veriyoruz. Bu doğrultuda, enerji tasarrufu farkındalığı yaratmak adına 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığıyla bir protokol imzalayarak Enerjimi Koruyorum isimli sosyal sorumluluk projesi ile 10 yılda 250 binden fazla çocuğumuzla tiyatro oyunlarımız ve enerji verimliliği eğitimlerimiz ile bir araya geldik. Enerjisa Enerji olarak takip ettiğimiz global trendler ışığında kullanıcıların davranışlarını değiştirmenin ve ikna etme konusunda 'oyunlaştırma'nın da gücüne inanarak 'Enerjimi Koruyorum' mobil oyununu yeniledik. Amacımız oyundaki faydaların gerçek hayata taşınmasını sağlamak. Dijitalleşen dünya ve yeni neslin beklentilerini de gözeterek ülkemiz ve dünyamız için hayati önem taşıyan verimli kaynak kullanımına dikkat çekmeye ve bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz."dedi.
Enerjisa Enerji, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla geliştirilen mobil oyununu kullanıcıların beğenisine sundu.

Enerjisa Enerji, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla geliştirilen mobil oyununu kullanıcıların beğenisine sundu. 

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, on yıl önce "Enerjimi Koruyorum" sosyal projesi kapsamında geliştirilen oyunun, ara yüzü yenilendi, oyun haritası ve içeriği zenginleştirilip, detaylandırılarak mobil cihazlar için uygun hale getirildi. 

 

Günde bir saat ile sınırlandırılarak yenilenen mobil oyunda, çocuklar enerji verimliliği ve tasarrufunu eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyor. Ayrıca, çocuklar kendi özel karakterlerini oluşturarak bu karakter aracılığıyla itfaiye, kurum, konut, pazar yeri ve market gibi tüm kent öğelerini bir araya getirerek şehir kurabiliyor. Kurdukları şehrin enerji kaynaklarını da kendileri yönetebiliyorlar. 

 

Bir saatin sonunda otomatik olarak kapanan oyunda, çocukların genel kültürlerinin gelişmesi için soru-cevap ve farklı bölümler de yer alıyor. 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji AŞ Üst Yöneticisi Murat Pınar, enerji verimliliğinin bugün en ucuz enerji kaynağı olarak kabul edildiğini belirterek, "Bu kavram ayrıca iklim değişikliğine karşı mücadelede ve sürdürülebilir toplumlar ve şehirler yaratmak konusunda kritik bir öneme sahip. Bireysel olarak hepimizin davranışlarımızı değiştirmemiz ve enerji verimliliğine yönelik iyi alışkanlıklara sahip olmamız gerekiyor. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak sorumluluk alıyor ve geleceğimiz olan çocukları ve tüm toplumu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratacak çalışmalara değer veriyoruz. Bu doğrultuda, enerji tasarrufu farkındalığı yaratmak adına 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığıyla bir protokol imzalayarak Enerjimi Koruyorum isimli sosyal sorumluluk projesi ile 10 yılda 250 binden fazla çocuğumuzla tiyatro oyunlarımız ve enerji verimliliği eğitimlerimiz ile bir araya geldik. Enerjisa Enerji olarak takip ettiğimiz global trendler ışığında kullanıcıların davranışlarını değiştirmenin ve ikna etme konusunda 'oyunlaştırma'nın da gücüne inanarak 'Enerjimi Koruyorum' mobil oyununu yeniledik. Amacımız oyundaki faydaların gerçek hayata taşınmasını sağlamak. Dijitalleşen dünya ve yeni neslin beklentilerini de gözeterek ülkemiz ve dünyamız için hayati önem taşıyan verimli kaynak kullanımına dikkat çekmeye ve bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler