Enerjisa Üretim’den Türkiye’nin İlk Rüzgar Türbini Konseri

ŞİRKET 21.06.2022 - 12:30, Güncelleme: 04.07.2022 - 10:38 1377+ kez okundu.
 

Enerjisa Üretim’den Türkiye’nin İlk Rüzgar Türbini Konseri

Enerjisa Üretim A.Ş. tarafından, Balıkesir'deki rüzgar enerjisi santralinde 'Dünya Müzik Günü' kapsamında konser organize edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez gerçekleşen etkinlik kapsamında DJ Buse Hacıoğlu, kanat yüksekliği 135 metre olan rüzgar türbininin 85 metre yükseklikteki nasel kısmında 2 saat süren bir performans sergiledi. Enerjisa Üretim'in yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği konser kapsamında sahne alan Buse Hacıoğlu, bu yükseklikte konser veren Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın DJ'yi unvanını aldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, sürdürülebilirliğin ve yenilenebilir enerjinin öneminin konser vasıtasıyla aktarıldığını belirterek, 'Dünya hepimizin evi ve bütün evrendeki tek yuvamız. Toprağın, atmosferin, suyun, rüzgarın ve bu gezegenin bize sunduğu bütün varlıkların zenginliğini, çeşitliliğini ve sınırlı kaynaklarını korumak zorundayız. Biz sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk üstlenmeyi ve geleceğin inşasında aktif rol almayı kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu alandaki bilinç düzeyini ve farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Dünya Müzik Günü vesilesiyle, müziğin ruhuyla birleştiğimiz, çok keyifli ve enerjimizi yansıtan bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu özel çalışmamızı doğaya ve yarınlarımıza armağan ediyoruz.' ifadelerini kullandı. Dünyada bu yükseklikte performans sunan ilk kadın DJ olan Buse Hacıoğlu da 'Benim için çok özel, gurur dolu ve heyecan verici bir deneyimdi. Çevre ve temiz enerji konusunda insanları bilinçlendirmek üzere atılan her bir adım çok değerli. Bunu bir de evrensel müzikle birleştirmek benim için ayrı öneme sahip. Böyle bir amaca hizmet eden projede yer aldığım için çok mutluyum. Konseri müzik severler için de ölümsüzleştirmek istedik ve bir bölümü kayda alarak hem benim hem de Enerjisa Üretim'in sosyal medya kanallarından yayınladık.' değerlendirmesinde bulundu.
Enerjisa Üretim A.Ş. tarafından, Balıkesir'deki rüzgar enerjisi santralinde 'Dünya Müzik Günü' kapsamında konser organize edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez gerçekleşen etkinlik kapsamında DJ Buse Hacıoğlu, kanat yüksekliği 135 metre olan rüzgar türbininin 85 metre yükseklikteki nasel kısmında 2 saat süren bir performans sergiledi.

Enerjisa Üretim'in yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği konser kapsamında sahne alan Buse Hacıoğlu, bu yükseklikte konser veren Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın DJ'yi unvanını aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, sürdürülebilirliğin ve yenilenebilir enerjinin öneminin konser vasıtasıyla aktarıldığını belirterek, 'Dünya hepimizin evi ve bütün evrendeki tek yuvamız. Toprağın, atmosferin, suyun, rüzgarın ve bu gezegenin bize sunduğu bütün varlıkların zenginliğini, çeşitliliğini ve sınırlı kaynaklarını korumak zorundayız. Biz sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk üstlenmeyi ve geleceğin inşasında aktif rol almayı kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu alandaki bilinç düzeyini ve farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Dünya Müzik Günü vesilesiyle, müziğin ruhuyla birleştiğimiz, çok keyifli ve enerjimizi yansıtan bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu özel çalışmamızı doğaya ve yarınlarımıza armağan ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dünyada bu yükseklikte performans sunan ilk kadın DJ olan Buse Hacıoğlu da 'Benim için çok özel, gurur dolu ve heyecan verici bir deneyimdi. Çevre ve temiz enerji konusunda insanları bilinçlendirmek üzere atılan her bir adım çok değerli. Bunu bir de evrensel müzikle birleştirmek benim için ayrı öneme sahip. Böyle bir amaca hizmet eden projede yer aldığım için çok mutluyum. Konseri müzik severler için de ölümsüzleştirmek istedik ve bir bölümü kayda alarak hem benim hem de Enerjisa Üretim'in sosyal medya kanallarından yayınladık.' değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.