Enerjisa ve Akenerji Bir ilke İmza Attı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 3361+ kez okundu.
 

Enerjisa ve Akenerji Bir ilke İmza Attı

Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Satış A.Ş., EFET Genel Çerçeve Sözleşmesi'ne ek olarak EFET Kredi Destek Eki'ni (CSA) imzalayarak Türkiye'de elektrik ticareti açısından önemli bir ilki gerçekleştirdi

Enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Satış A.Ş., aralarındaki EFET (Avrupa Enerji Tacirleri Federasyonu) Genel Çerçeve Sözleşmesi kapsamında Kredi Destek Eki’ni (CSA) de imzalayarak, Türkiye’de elektrik ticareti açısından önemli bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Elektrik Ticaretinde Güven Dönemi Elektrik ticareti gerçekleştiren şirketler için vadeli piyasa fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların kontratları üzerinde oluşturduğu riskin azaltmasını sağlayan CSA, işlem tarihi ile tedarik tarihi arasında doğabilecek fiyat değişiminden şirketlerin zarar görmesini engelleyecek. CSA ile tarafların, aralarında anlaştıkları sıklıkta maruz kaldıkları risk değerini karşılıklı hesaplayarak, riske maruz kalan tarafa nakit veya teminat mektubu teslim ederek bu riski en aza indirmeleri mümkün olacak. CSA’nın elektrik piyasasında piyasa oyuncularına daha güvenilir ortam sağlamasıyla, piyasa likiditesinin artmasına ve enerji ticaretinde istikrarın gelişmesine katkısı olacak. Enerjisa ve Akenerji tarafından atılan sektörde öncü olacak bu adımın Türkiye enerji piyasalarında ticaretin arttırılması adına firmalar tarafından yaygın olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.
Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Satış A.Ş., EFET Genel Çerçeve Sözleşmesi'ne ek olarak EFET Kredi Destek Eki'ni (CSA) imzalayarak Türkiye'de elektrik ticareti açısından önemli bir ilki gerçekleştirdi

Enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Satış A.Ş., aralarındaki EFET (Avrupa Enerji Tacirleri Federasyonu) Genel Çerçeve Sözleşmesi kapsamında Kredi Destek Eki’ni (CSA) de imzalayarak, Türkiye’de elektrik ticareti açısından önemli bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Elektrik Ticaretinde Güven Dönemi

Elektrik ticareti gerçekleştiren şirketler için vadeli piyasa fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların kontratları üzerinde oluşturduğu riskin azaltmasını sağlayan CSA, işlem tarihi ile tedarik tarihi arasında doğabilecek fiyat değişiminden şirketlerin zarar görmesini engelleyecek. CSA ile tarafların, aralarında anlaştıkları sıklıkta maruz kaldıkları risk değerini karşılıklı hesaplayarak, riske maruz kalan tarafa nakit veya teminat mektubu teslim ederek bu riski en aza indirmeleri mümkün olacak. CSA’nın elektrik piyasasında piyasa oyuncularına daha güvenilir ortam sağlamasıyla, piyasa likiditesinin artmasına ve enerji ticaretinde istikrarın gelişmesine katkısı olacak.

Enerjisa ve Akenerji tarafından atılan sektörde öncü olacak bu adımın Türkiye enerji piyasalarında ticaretin arttırılması adına firmalar tarafından yaygın olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.