Enerya, Doğalgazı Verimli Kullanmanın İpuçlarını Verdi

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2020 - 15:37, Güncelleme: 10.08.2020 - 15:37 2673+ kez okundu.
 

Enerya, Doğalgazı Verimli Kullanmanın İpuçlarını Verdi

Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alacağınız küçük önlemlere kadar doğalgazı verimli kullanmanın ipuçlarını paylaştı.

Alacağınız küçük önlemlerle hem doğalgaz faturanızda önemli oranda  tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli  kullanılmasına destek olabilirsiniz. Türkiye enerji pazarının önde  gelen oyuncuları arasında yer alan Enerya, tesisatların bakımından  menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alacağınız küçük  önlemlere kadar doğalgazı verimli kullanmanın ipuçlarını paylaştı.   Doğalgaz, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul ediliyor. Yaz  aylarında olduğumuz için sıcak su ve mutfak kullanımı dışında doğalgazı az kullanıyor olabiliriz ancak kış aylarına hazırlıklı olmakta da  fayda var. Bu noktada hizmet verdiği kentlerde doğal gaz konforu ve  ekonomisini yaygınlaştırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Enerya, verimli doğalgaz kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaştı.   Doğalgaz kullanımı ile ev ekonomisine katkı sağlamak mümkün Binalardaki ısı kayıplarının verimliliği düşüren en büyük etken olduğunun farkındalığıyla Enerya, yılın farklı mevsimlerinde farklı  fonksiyonlarından faydalanılan kombilerin düzenli bakımının oldukça  önemli olduğunu vurguluyor. Düzenli kombi bakımı ile enerji tasarrufu  sağlanabileceğini ve kombilerin performansının korunabileceğini  belirten Enerya, kullanımı sırasında kombi basıncını da düzenli  aralıklarda kontrol etmek gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda kış  aylarında doğalgaz tüketimini minimize etmek için sabit bir ısıda  kombiyi açık tutmanın önemli olduğunun altını çizen Enerya,  radyatörlerin önünü eşya ile kapatmamanın, evin kullanılmayan  alanlarındaki radyatörleri kapatmanın ve oda termostatı kullanmanın  tasarruf sağlamada yardımcı olabilecek diğer önlemler olduğunu aktardı.   Doğalgaz ile temiz hava, ısınmada konfor ve evin bütçesine katkı  sağlayabilirsiniz. Temiz enerji olan doğalgaz, şehre kazandırılan temiz hava,  ısınmada konfor ve evin bütçesine katkı sağlıyor. Bunun yanında doğal  gaz sağlık için de oldukça önemli. Aynı zamanda bazı bölgeler kışın  birçok alternatif ısınma sistemi kullanıyor. Ancak uzmanlar, bu  sistemlerin bazılarının mekan içerisindeki havayı devir daim ettiği  için sağlıksız olduğu konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bu yönden  baktığımızda da doğalgaz en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza  çıkıyor.
Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alacağınız küçük önlemlere kadar doğalgazı verimli kullanmanın ipuçlarını paylaştı.

Alacağınız küçük önlemlerle hem doğalgaz faturanızda önemli oranda  tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli  kullanılmasına destek olabilirsiniz. Türkiye enerji pazarının önde  gelen oyuncuları arasında yer alan Enerya, tesisatların bakımından  menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alacağınız küçük  önlemlere kadar doğalgazı verimli kullanmanın ipuçlarını paylaştı.

 

Doğalgaz, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul ediliyor. Yaz  aylarında olduğumuz için sıcak su ve mutfak kullanımı dışında doğalgazı az kullanıyor olabiliriz ancak kış aylarına hazırlıklı olmakta da  fayda var. Bu noktada hizmet verdiği kentlerde doğal gaz konforu ve  ekonomisini yaygınlaştırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Enerya, verimli doğalgaz kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

 

Doğalgaz kullanımı ile ev ekonomisine katkı sağlamak mümkün

Binalardaki ısı kayıplarının verimliliği düşüren en büyük etken olduğunun farkındalığıyla Enerya, yılın farklı mevsimlerinde farklı  fonksiyonlarından faydalanılan kombilerin düzenli bakımının oldukça  önemli olduğunu vurguluyor. Düzenli kombi bakımı ile enerji tasarrufu  sağlanabileceğini ve kombilerin performansının korunabileceğini  belirten Enerya, kullanımı sırasında kombi basıncını da düzenli  aralıklarda kontrol etmek gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda kış  aylarında doğalgaz tüketimini minimize etmek için sabit bir ısıda  kombiyi açık tutmanın önemli olduğunun altını çizen Enerya,  radyatörlerin önünü eşya ile kapatmamanın, evin kullanılmayan  alanlarındaki radyatörleri kapatmanın ve oda termostatı kullanmanın  tasarruf sağlamada yardımcı olabilecek diğer önlemler olduğunu aktardı.

 

Doğalgaz ile temiz hava, ısınmada konfor ve evin bütçesine katkı  sağlayabilirsiniz. Temiz enerji olan doğalgaz, şehre kazandırılan temiz hava,  ısınmada konfor ve evin bütçesine katkı sağlıyor. Bunun yanında doğal  gaz sağlık için de oldukça önemli. Aynı zamanda bazı bölgeler kışın  birçok alternatif ısınma sistemi kullanıyor. Ancak uzmanlar, bu  sistemlerin bazılarının mekan içerisindeki havayı devir daim ettiği  için sağlıksız olduğu konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bu yönden  baktığımızda da doğalgaz en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza  çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.