ENGIE, Enerji Piyasasında Yatırımlarına Devam Ediyor

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:49, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:49 3848+ kez okundu.
 

ENGIE, Enerji Piyasasında Yatırımlarına Devam Ediyor

Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali'ne depolama ve gazlaştırma gemisini sağlayan ENGIE, büyüyen Türkiye enerji pazarında yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye’de 40 yıldan fazla süredir hizmet veren ENGIE, büyüyen enerji pazarında fırsatlarını genişletmeyi hedeflerken, paydaşlarına güvenilir bir ortak olma vizyonu geliştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda, ENGİE, BOTAŞ ile spot kargo sözleşmeleri ile ticari ilişkiler kurmuş; yakın zamanda da BOTAŞ’tan gelen bir son dakika talebi ile BOTAŞ’ın kritik arz ve talep dengesini korumasına yardımcı olmak için ENGIE’nin sözleşmeli spot kargolarından birini Türkiye’ye yönlendirmişti. Bunun yanında, ENGİE’nin BOTAŞ ile orta vadeli satış fırsatları alanında görüşmeleri de sürmektedir.   ENGIE, İstanbul’da Gaz ve Elektrik Ticaret Platformu Kuracak ENGIE’nin Global Enerji Yönetimi (GEM) birimi, Türkiye’deki piyasa üzerinden enerji piyasalarını birbirine bağlamayı ve İstanbul’da bir “gaz ve elektrik ticaret platformu” kurarak bu alandaki hızlı büyüme planını uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. Bu sayede, Türkiye’deki ENGIE tesislerinin rekabet gücünü arttırmak için arzı ve piyasa erişimini optimize etmek, elektrik santralleri ile gaz satış ekiplerine destek amacıyla enerji risk yönetim hizmetleri sağlamayı planlanıyor.  
Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali'ne depolama ve gazlaştırma gemisini sağlayan ENGIE, büyüyen Türkiye enerji pazarında yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye’de 40 yıldan fazla süredir hizmet veren ENGIE, büyüyen enerji pazarında fırsatlarını genişletmeyi hedeflerken, paydaşlarına güvenilir bir ortak olma vizyonu geliştiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda, ENGİE, BOTAŞ ile spot kargo sözleşmeleri ile ticari ilişkiler kurmuş; yakın zamanda da BOTAŞ’tan gelen bir son dakika talebi ile BOTAŞ’ın kritik arz ve talep dengesini korumasına yardımcı olmak için ENGIE’nin sözleşmeli spot kargolarından birini Türkiye’ye yönlendirmişti. Bunun yanında, ENGİE’nin BOTAŞ ile orta vadeli satış fırsatları alanında görüşmeleri de sürmektedir.

 

ENGIE, İstanbul’da Gaz ve Elektrik Ticaret Platformu Kuracak

ENGIE’nin Global Enerji Yönetimi (GEM) birimi, Türkiye’deki piyasa üzerinden enerji piyasalarını birbirine bağlamayı ve İstanbul’da bir “gaz ve elektrik ticaret platformu” kurarak bu alandaki hızlı büyüme planını uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. Bu sayede, Türkiye’deki ENGIE tesislerinin rekabet gücünü arttırmak için arzı ve piyasa erişimini optimize etmek, elektrik santralleri ile gaz satış ekiplerine destek amacıyla enerji risk yönetim hizmetleri sağlamayı planlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler