EPDK'dan On Altı Lisans Kararı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2539+ kez okundu.
 

EPDK'dan On Altı Lisans Kararı

EPDK'nın Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde verdiği lisans kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), mart ayında petrol piyasasında 7 lisans verirken, 5 lisansı sona erdirdi. Elektrik piyasasında 9 lisans verirken, 3 lisansı sona erdirdi. Ayrıca 2 lisans ise yeniden yürürlük kazandı. Toplamda 16 lisans verirken, 8 lisansı sona erdirdi. Elektrik piyasasında; Menzelet KılavuzluElektrik Üretimi A.Ş. , Lodos Karaburun Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu Anonim Şirketi, Dentaş Containerboard KağıtSanayi ve Ticaret A.Ş. , Volta Yeşil Enerji Üretim Ltd. Şti. , AGE Enerji Üretim A.Ş. , Nuh Çimento Sanayi A.Ş.’ye olmak üzere toplam 7 şirkete lisans verildi. Ayrıca, Mercan Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş., Kanalet İnşaat Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yüksel Elektrik Enerjisi Toptan Satış Anonim Şirketi’nin olmak üzere 3 şirketin lisansları iptal edildi. Petrol piyasasında ise; Norm Gaz Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Xenol Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Blue Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Kimya Nakliyat Turizm Organizasyon İthalat İhracat Limited Şirketi, Öz-Mobil Madeni Yağlar Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, International Group For Alternatif Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ars Kimya Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, An-Ka Petrol Nakliyat Gıda Turizm İnşaat İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olmak üzere toplam 7 şirkete lisans verildi. Petrol piyasasında ise; Erke Kimyevi Maddeler Petrol Ürünleri İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Green Chemicals Kimyasal Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Denge Petrol Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Pazarlama Limited Şirketi, GS Petrol Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi ve Olg Petrol Ürünleri Gıda İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olmak üzere 5 şirketin lisansı iptal edildi. Elektrik piyasasında ayrıca; Baydar Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin İlimsu I-II Barajı ve HES projesi için ve Cebecikent Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Rıdvan Reg. ve HES için iptal edilen lisansları yeniden düzenlendi.  
EPDK'nın Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde verdiği lisans kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), mart ayında petrol piyasasında 7 lisans verirken, 5 lisansı sona erdirdi. Elektrik piyasasında 9 lisans verirken, 3 lisansı sona erdirdi. Ayrıca 2 lisans ise yeniden yürürlük kazandı. Toplamda 16 lisans verirken, 8 lisansı sona erdirdi.

Elektrik piyasasında; Menzelet KılavuzluElektrik Üretimi A.Ş. , Lodos Karaburun Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu Anonim Şirketi, Dentaş Containerboard KağıtSanayi ve Ticaret A.Ş. , Volta Yeşil Enerji Üretim Ltd. Şti. , AGE Enerji Üretim A.Ş. , Nuh Çimento Sanayi A.Ş.’ye olmak üzere toplam 7 şirkete lisans verildi. Ayrıca, Mercan Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş., Kanalet İnşaat Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yüksel Elektrik Enerjisi Toptan Satış Anonim Şirketi’nin olmak üzere 3 şirketin lisansları iptal edildi. Petrol piyasasında ise; Norm Gaz Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Xenol Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Blue Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Kimya Nakliyat Turizm Organizasyon İthalat İhracat Limited Şirketi, Öz-Mobil Madeni Yağlar Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, International Group For Alternatif Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ars Kimya Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, An-Ka Petrol Nakliyat Gıda Turizm İnşaat İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olmak üzere toplam 7 şirkete lisans verildi. Petrol piyasasında ise; Erke Kimyevi Maddeler Petrol Ürünleri İthalat İhracat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Green Chemicals Kimyasal Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Denge Petrol Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Pazarlama Limited Şirketi, GS Petrol Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi ve Olg Petrol Ürünleri Gıda İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olmak üzere 5 şirketin lisansı iptal edildi. Elektrik piyasasında ayrıca; Baydar Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin İlimsu I-II Barajı ve HES projesi için ve Cebecikent Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Rıdvan Reg. ve HES için iptal edilen lisansları yeniden düzenlendi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler