EPDK'dan OSB'ler İçin Doğalgaz Düzenlemesi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2745+ kez okundu.
 

EPDK'dan OSB'ler İçin Doğalgaz Düzenlemesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Doğalgaz dağıtım şirketlerinin organize sanayi bölgelerinde (OSB) gerçekleştirecekleri dağıtım faaliyetine yönelik usul ve esaslara ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin, organize sanayi bölgelerinin talebi ve muvafakati durumunda organize sanayi bölgelerinde dağıtım faaliyetinde bulunabilecekler.  OSB'lerin talebinin ardından, dağıtım faaliyetinin gerçekleştirileceği il içerisinde birden fazla doğalgaz dağıtım şirketi varsa öncelikle dağıtım şebekesine bağlantı açısından en uygun mesafede olan şirkete başvurulacak. OSB Kanunu’ndan doğan yetkileri çerçevesinde doğalgaz alt yapısı kurma ve işletmesini OSB’nin kendisinin yapmak istemesi halinde, bağlantı hattı dâhil her türlü yatırım maliyetleri OSB tarafından karşılanacağı belirtilirken, yeni kurulan ve bütçesi yeterli olmayan OSB’lerde ise, doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından şebeke yatırımı yapılacak ve işletme faaliyetleri yürütülecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Doğalgaz dağıtım şirketlerinin organize sanayi bölgelerinde (OSB) gerçekleştirecekleri dağıtım faaliyetine yönelik usul ve esaslara ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin, organize sanayi bölgelerinin talebi ve muvafakati durumunda organize sanayi bölgelerinde dağıtım faaliyetinde bulunabilecekler. 

OSB'lerin talebinin ardından, dağıtım faaliyetinin gerçekleştirileceği il içerisinde birden fazla doğalgaz dağıtım şirketi varsa öncelikle dağıtım şebekesine bağlantı açısından en uygun mesafede olan şirkete başvurulacak.

OSB Kanunu’ndan doğan yetkileri çerçevesinde doğalgaz alt yapısı kurma ve işletmesini OSB’nin kendisinin yapmak istemesi halinde, bağlantı hattı dâhil her türlü yatırım maliyetleri OSB tarafından karşılanacağı belirtilirken, yeni kurulan ve bütçesi yeterli olmayan OSB’lerde ise, doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından şebeke yatırımı yapılacak ve işletme faaliyetleri yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.