EPİAŞ, OTSP İşletim Usul ve Esaslarına İlişkin Değişiklik Önerileri Sundu

GÜNCEL DUYURULAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2019 - 18:34, Güncelleme: 24.07.2019 - 18:34 5976+ kez okundu.
 

EPİAŞ, OTSP İşletim Usul ve Esaslarına İlişkin Değişiklik Önerileri Sundu

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), Organize Toptan Doğal Gaz Piyasası (OTSP) İşletim Usul ve Esaslarına ilişkin değişiklik önerileri sundu.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi(EPİAŞ), Organize Toptan Doğal Gaz Piyasası (OTSP) İşletim Usul ve Esaslarına ilişkin değişiklik önerilerini sunduğu değişiklik taslağı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun(EPDK) internet sitesinde yayımlandı.   Buna göre, STP'de işlem gören ürünlere dair ticaret açılış ve  kapanış saatleri şu şekilde belirlendi: "a) Günlük ürünler için ticaret açılış zamanı G-1 saat 08:00,  ticaret kapanış saati ise G+1 saat 14:00'dır. b) Gelecek hafta ürünleri için ticaret açılış zamanı teslimat  döneminden önceki Pazartesi günü saat 08:00, ticaret kapanış zamanı  ise açılışı takip eden ilk Cuma günü saat 17:00'dır. Piyasa  katılımcıları gelecek hafta ürünlerine ait tekliflerini yalnızca tam  iş günlerinde 08:00 - 17:00 saatleri arasında STP aracılığıyla piyasa  işletmecisine bildirebilir. Gelecek hafta ürünleri, sadece tam iş  günlerinde açık olur. Pazartesi gününün resmi tatil olması durumunda  bir sonraki ilk iş günü, Cuma gününün resmi tatil günü olması  durumunda ise bir önceki ilk iş günü gelecek hafta ürünlerinde ticaret  açılış ve kapanış günleri kabul edilir."
Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), Organize Toptan Doğal Gaz Piyasası (OTSP) İşletim Usul ve Esaslarına ilişkin değişiklik önerileri sundu.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi(EPİAŞ), Organize Toptan Doğal Gaz Piyasası (OTSP) İşletim Usul ve Esaslarına ilişkin değişiklik önerilerini sunduğu değişiklik taslağı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun(EPDK) internet sitesinde yayımlandı.

 

Buna göre, STP'de işlem gören ürünlere dair ticaret açılış ve  kapanış saatleri şu şekilde belirlendi:

"a) Günlük ürünler için ticaret açılış zamanı G-1 saat 08:00,  ticaret kapanış saati ise G+1 saat 14:00'dır.

b) Gelecek hafta ürünleri için ticaret açılış zamanı teslimat  döneminden önceki Pazartesi günü saat 08:00, ticaret kapanış zamanı  ise açılışı takip eden ilk Cuma günü saat 17:00'dır. Piyasa  katılımcıları gelecek hafta ürünlerine ait tekliflerini yalnızca tam  iş günlerinde 08:00 - 17:00 saatleri arasında STP aracılığıyla piyasa  işletmecisine bildirebilir. Gelecek hafta ürünleri, sadece tam iş  günlerinde açık olur.

Pazartesi gününün resmi tatil olması durumunda  bir sonraki ilk iş günü, Cuma gününün resmi tatil günü olması  durumunda ise bir önceki ilk iş günü gelecek hafta ürünlerinde ticaret  açılış ve kapanış günleri kabul edilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.