EPİAŞ'tan Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) ile İlgili Duyuru

GÜNCEL DUYURULAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:59, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:59 7371+ kez okundu.
 

EPİAŞ'tan Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) ile İlgili Duyuru

EPİAŞ tarafından yapılan duyuruya göre TEİAŞ tarafından geliştirilen, TEİAŞ Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) 01 Şubat 2018 tarihinde devreye alınacak.

Yan Hizmetler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile birlikte TEİAŞ tarafından geliştirilen TEİAŞ Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) 01 Şubat 2018 tarihinde devreye alınarak, dengeleme güç piyasası ve yan hizmetler yeni yazılım üzerinden işletilmeye başlanacak. Yapılan duyuruda,’’TPYS’nin devreye alınması ile birlikte 1 Şubat 2018 tarihi ve sonrasına ilişkin EAK, KGÜP, DGP Teklif, Portföy Dengeleme, Arıza-Bakım bildirimi ve Yan Hizmetler Modülüne ait veri girişleri EPİAŞ piyasa yönetim sistemi (DGPYS) üzerinden yapılmayacak, 1 Şubat 2018 tarihi ve sonrası için yapılmış olan ileriye dönük bildirimler ise iptal edilecektir.’’ denildi.
EPİAŞ tarafından yapılan duyuruya göre TEİAŞ tarafından geliştirilen, TEİAŞ Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) 01 Şubat 2018 tarihinde devreye alınacak.

Yan Hizmetler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile birlikte TEİAŞ tarafından geliştirilen TEİAŞ Piyasa Yönetim Sistemi (TPYS) 01 Şubat 2018 tarihinde devreye alınarak, dengeleme güç piyasası ve yan hizmetler yeni yazılım üzerinden işletilmeye başlanacak.

Yapılan duyuruda,’’TPYS’nin devreye alınması ile birlikte 1 Şubat 2018 tarihi ve sonrasına ilişkin EAK, KGÜP, DGP Teklif, Portföy Dengeleme, Arıza-Bakım bildirimi ve Yan Hizmetler Modülüne ait veri girişleri EPİAŞ piyasa yönetim sistemi (DGPYS) üzerinden yapılmayacak, 1 Şubat 2018 tarihi ve sonrası için yapılmış olan ileriye dönük bildirimler ise iptal edilecektir.’’ denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.