EÜAŞ'tan Yerli Türbin Üretim Atağı

GÜNCEL 28.12.2020 - 15:25, Güncelleme: 28.12.2020 - 15:25 2853+ kez okundu.
 

EÜAŞ'tan Yerli Türbin Üretim Atağı

Hirfanlı HES Rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi için TEMSAN ve EÜAŞ arasında sözleşme imzalandı.

Hirfanlı Hidroelektrik Santrali (HES) Rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi için Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) ve Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) arasında 25 Aralık 2020 tarihinde sözleşme imzalandı. EÜAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Hirfanlı HES Rehabilitasyon Projesi ile EÜAŞ ve TEMSAN çalışanları düşey tip Francis türbini, hız regülatörü, şalt bara elektriksel koruma sistemleri, Vibrasyon Ölçüm ve koruma izleme sistemleri ve Debi ve verim ölçüm sistemleri ile tüm diğer yardımcı bileşenlerin yerli imkânlar kullanılarak tasarlanıp, imal edilerek devreye alınmasında işbirliği yapacak.  Bununla birlikte Hirfanlı HES Rehabilitasyonu projesi kapsamında ki Türbin ve yardımcı bleşenlerinde yapılacak yenileme çalışmaları EÜAŞ imkânları ile gerçekleştirilecek. Böylelikle yerli üreticilerle hayata geçirilen bu projelerdeki yerlilik oranının artmasıyla birlikte gelecekte yapılması planlanan hidroelektrik santral elektromekanik ekipman yatırımının yurt içinde kalması sağlanacağı vurgulanırken, yerli firmaların kazanacağı bu bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde yerli firmaların dış pazarlara açılabileceği belirtildi.
Hirfanlı HES Rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi için TEMSAN ve EÜAŞ arasında sözleşme imzalandı.

Hidroelektrik Santrali " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Hirfanlı Hidroelektrik Santrali (HES) Rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi için Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) ve Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) arasında 25 Aralık 2020 tarihinde sözleşme imzalandı.

EÜAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Hirfanlı HES Rehabilitasyon Projesi ile EÜAŞ ve TEMSAN çalışanları düşey tip Francis türbini, hız regülatörü, şalt bara elektriksel koruma sistemleri, Vibrasyon Ölçüm ve koruma izleme sistemleri ve Debi ve verim ölçüm sistemleri ile tüm diğer yardımcı bileşenlerin yerli imkânlar kullanılarak tasarlanıp, imal edilerek devreye alınmasında işbirliği yapacak. 

Bununla birlikte Hirfanlı HES Rehabilitasyonu projesi kapsamında ki Türbin ve yardımcı bleşenlerinde yapılacak yenileme çalışmaları EÜAŞ imkânları ile gerçekleştirilecek. Böylelikle yerli üreticilerle hayata geçirilen bu projelerdeki yerlilik oranının artmasıyla birlikte gelecekte yapılması planlanan hidroelektrik santral elektromekanik ekipman yatırımının yurt içinde kalması sağlanacağı vurgulanırken, yerli firmaların kazanacağı bu bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde yerli firmaların dış pazarlara açılabileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler