EÜD’ün Başkanlığına Yeniden Cem Aşık Seçildi

GÜNCEL 26.03.2021 - 10:49, Güncelleme: 26.03.2021 - 15:00 3930+ kez okundu.
 

EÜD’ün Başkanlığına Yeniden Cem Aşık Seçildi

Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD) 14. Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa yeniden Cem Aşık seçildi.

Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD) pandemi nedeniyle ertelenen 14. Olağan Genel Kurulu 25 Mart tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Üyelerin çoğunluğunun katıldığı Genel Kurul’da yapılan oylamada yeni Yönetim Kurulu ve diğer kurullar oybirliğiyle seçildi. Genel Kurul’un hemen ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında ise Enerjisa Üretim CEO Danışmanı Cem Aşık oybirliğiyle EÜD’ün Başkanı olarak yeniden seçildi. EÜD Başkanı Cem Aşık Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada, Derneği sektörün en önde gelen kurumu haline getiren eski yönetimlerin tümüne teşekkür ederek; “Derneğimiz bu Genel Kuruldan, yeni Yönetim ve Danışma Kurullarımızla temsil açısından daha da güçlenerek çıkmıştır. Sektörün en önde gelen derneklerinden olan EÜD, kuruluşundan bu yana enerji politikalarına yönelik değerli katkılar sağlamaktadır. Bundan sonraki süreçte de enerji piyasasının tüm katılımcıları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve ilgili tüm Devlet Kurumları ile çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Sektörün sorunlarına çözüm üretmenin yanında, büyük bir dönüşüm içinde olan enerji sektörünün önünde yeni alanlar açılmasına ve yeni iş modelleri geliştirilmesine odaklanacağız.” dedi. Elektrik Üreticileri Derneği hakkında: Türkiye Enerji sektöründe Elektrik Üreticilerini tek bir çatı altında toplayan Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), 60 üyesiyle yaklaşık 35.000 MW’lık bir kurulu gücü temsil etmektedir. 2002 yılında kurulan EÜD, rekabetçi ve şeffaf bir Enerji Piyasasının oluşturulmasına katkı sağlamak, Serbest Elektrik Üretim Şirketleri adına ortak sorunlara çözümler üretmek ve üyeler arasında bilgi paylaşımını ve iş birliğini geliştirmek üzere faaliyetlerini yürütmektedir.
Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD) 14. Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa yeniden Cem Aşık seçildi.

Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD) pandemi nedeniyle ertelenen 14. Olağan Genel Kurulu 25 Mart tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Üyelerin çoğunluğunun katıldığı Genel Kurul’da yapılan oylamada yeni Yönetim Kurulu ve diğer kurullar oybirliğiyle seçildi.

Genel Kurul’un hemen ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında ise Enerjisa Üretim CEO Danışmanı Cem Aşık oybirliğiyle EÜD’ün Başkanı olarak yeniden seçildi.

EÜD Başkanı Cem Aşık Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada, Derneği sektörün en önde gelen kurumu haline getiren eski yönetimlerin tümüne teşekkür ederek; “Derneğimiz bu Genel Kuruldan, yeni Yönetim ve Danışma Kurullarımızla temsil açısından daha da güçlenerek çıkmıştır. Sektörün en önde gelen derneklerinden olan EÜD, kuruluşundan bu yana enerji politikalarına yönelik değerli katkılar sağlamaktadır. Bundan sonraki süreçte de enerji piyasasının tüm katılımcıları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve ilgili tüm Devlet Kurumları ile çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Sektörün sorunlarına çözüm üretmenin yanında, büyük bir dönüşüm içinde olan enerji sektörünün önünde yeni alanlar açılmasına ve yeni iş modelleri geliştirilmesine odaklanacağız.” dedi.

Elektrik Üreticileri Derneği hakkında:

Türkiye Enerji sektöründe Elektrik Üreticilerini tek bir çatı altında toplayan Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), 60 üyesiyle yaklaşık 35.000 MW’lık bir kurulu gücü temsil etmektedir.

2002 yılında kurulan EÜD, rekabetçi ve şeffaf bir Enerji Piyasasının oluşturulmasına katkı sağlamak, Serbest Elektrik Üretim Şirketleri adına ortak sorunlara çözümler üretmek ve üyeler arasında bilgi paylaşımını ve iş birliğini geliştirmek üzere faaliyetlerini yürütmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.